İşçisin Sen İşçi Kal

Sayı 10, Haziran 2013

Mecidiköy’de bulunan Profilo Alışveriş Merkezi’ne üzerindeki işçi kıyafetleriyle girmek isteyen inşaat işçisi Abdurrahman Sazlı içeri alınmadı. Güvenlik görevlileri kapıda durdurdukları işçiye, bu kıyafetlerle içeri giremeyeceğini, bu halde içeride bulunanları rahatsız edeceğini, bu kararın da “şirket politikası” gereği olduğunu söyleyerek içeri almadı.

İnşaat işçisine yönelik bu aşağılayıcı tavır nedeniyle İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği bir açıklama yaptı: “Her bir tuğlasında alınteri bulunan bu AVM’ye işçi arkadaşımızın kıyafetinden dolayı alınmaması işçi düşmanlığının açık bir göstergesidir. AVM şantiyelerinde adeta kölelik koşullarında çalışan, sigortası yapılmayan, insan onurunu zedeleyen koşullarda barınan, gün geldiğinde Esenyurt’ta AVM şantiyesinde yanan 11 arkadaşımız gibi canını dişine takarak çalışan inşaat işçisine yönelik bu tavır, işçi düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir.

Arkadaşımıza yönelik yaklaşım hukuksal olarak suç sayılır. Dernek olarak olayın takipçisi olacağız, konunun kamuoyuna teşhir edilmesi için her türlü yasal yola da başvuracağız.” dendi.

Meydan Gazetesi Sayı 10, Haziran 2013

Paylaşın