Artık Uyan Berkin!

Sayı 13, Ekim 2013

Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül… Geçti. Yaz bitti, sonbahar geldi, çocuklar direndi. Okullar açıldı, çocuklar direndi. Sokaklar gaza boğuldu, mermiler sıkıldı, kardeşleri yere yığıldı, çocuklar durmadı, yılmadı direndi. Çünkü çocuklar özgür yarınlar için direniyorlar! Polisin attığı gaz bombasıyla başından vurulan Berkin kardeşimiz de yüz günü aşkın süredir yoğun bakımda ve hala direniyor.

Berkin, 16 Haziran sabahı Okmeydanı’ndaki evinden çıkıp ekmek almak için bakkala giderken polisin attığı gaz bombasıyla başından ağır yaralanmıştı. O günden bugüne isse Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda.

Berkin’in avukatları, 25 Haziran’da suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak, diğer suç duyurularıyla birleştirilen dosyada, hiçbir gelişme yok. Savcılık, hastaneden aldığı raporları bile Adli Tıp Kurumu’na göndermiş değil. Üstelik savcılık, Taksim Gezi Direnişi sürecinde yapılan polisle ilgili tüm şikayetleri de aynı dosyada topladı. Avukatlar, Berkin’in dosyasının ayrılmasını talep etti, ancak talep kabul edilmedi. Berkin’in avukatı, “Aylardır hiçbir işlem yapılmamış. Olay yerine görüntüler bile dosyaya konulmamış. Tek yapılan hastane raporlarının istenmesi. Bu raporların da Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi gerekiyor. Ancak bunu bile yapmadılar” diyor.

*Berkin Elvan’ın sağlık süreciyle ilgili gelişmeler Twitter’da, Berkin’in babası Sami Elvan ve dayısı Kenan Düzen tarafından yönetilen @Berkin_Elvan hesabından duyurulmaya devam edecek.

Meydan Gazetesi Sayı 13, Ekim 2013

Paylaşın