Devlet Yalan Söyletemediği Müezzini Sürer

Sayı 13, Ekim 2013

Taksim Gezi Direnişi’nin ilk günlerinde eylemciler tarafından revir olarak kullanılan ve daha sonra özellikle “içeride içki içildiği” tartışmalarıyla gündeme gelen Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini ve imamıyla birlikte Beyoğlu müftüsü, görevlerinden alınarak başka yerlere sürüldü.

Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım, Başakşehir’e bağlı Kayabaşı Köyü’ne sürüldü. Tayyip Erdoğan ve yandaş basın tarafından camide içki içildiği iddia edilmiş, cami müezzini Fuat Yıldırım ise ısrarla “kimseyi içki içerken görmediğini ve yalan söyleyemeyeceğini” tekrarlamıştı.

Müezzin Fuat Yıldırım, dürüst olmanın bedelini sürgünle ödedi. İstanbul müftüsünün, “Sen çok yıprandın, seni başka yere tayin edelim” söylemlerine karşı; “Ben hiçbir şekilde yıpranmadım” cevabını vermesinin hemen ardından bir müfettiş görevlendirildi ve Fuat Yıldırım 6 ay süreyle Kayabaşı Köyü’ne müezzin olarak sürüldü.

Dolmabahçe Camisi imamı Halil Necipoğlu Zeytinburnu’na, Beyoğlu müftüsü Recai Albayrak ise Karadeniz Ereğli’ye sürgün edildi.

Meydan Gazetesi Sayı 13, Ekim 2013

Paylaşın