Gezi Tutsaklarına Özgürlük

Sayı 13, Ekim 2013

Taksim Gezi Direnişine katıldıkları için gözaltına alınıp tutuklananların aileleri, her hafta bir araya geldikleri adalet arayışlarının 13'üncü eylemini gerçekleştirdi.

“Gezi Tutsaklarına Özgürlük” ve “Gezi Şehitleri, Gazileri, Tutsakları Onurumuzdur” yazılı pankartların açıldığı oturma eyleminde konuşan, Gezi tutuklularından Çağrı Aydoğan’ın kardeşi Cihan Aydoğan, “Sanığın devlet tarafından korunduğu hiçbir yerde görülmemiştir. Ethem Sarısülük’ün katledilmesi davasında, katil Ahmet Şahbaz’ı perukla ve gözlükle korumaya çalıştılar.” diyerek mahkemeye tepki gösterdi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gezi tutsağı Mehmet Kara’nın gönderdiği mektubun okunduğu eyleme katılan CHP milletvekili Hüseyin Aygün de “İçerdeki çocuklar, gençler onurumuzdur, onlara sahip çıkmak da bizim borcumuzdur” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasını Gezi tutuklularından Hasan Tunç’un babası Haydar Tunç okudu. Tunç, Taksim’deki mücadelenin “onur” ve “özgürlük” mücadelesi olduğunu belirterek, “Hiçbir yalan ve saptırma çabası Taksim’de uygulanan vahşeti gizleyemez” dedi. Taksim’de polis saldırıları sırasında yaşanan hukuksuzluğa tepki gösteren avukatların da soruşturmalık olduğuna değinen Tunç, “Hukukçuları cezalarla susturmak isteyen adalet, adalet değildir. Taksim’de uygulanan hukuksuzluğa karşı çıkan avukatlara saldırıp gözaltına aldınız” dedi. Katillerin yargı koruması altına alındığını söyleyen Tunç, “Demokratik haklarını kullananların yargılandığı bir adalete güvenimiz yoktur” dedi.

Meydan Gazetesi Sayı 13, Ekim 2013

Paylaşın