Lise Anarşist Faaliyet Geleneği Sürüyor

Sayı 13, Ekim 2013

İstanbul’un bazı liselerinin isimleri, Taksim Gezi direnişi süresince yaşamını yitiren direnişçilerin isimleriyle değiştirildi.

Lise Anarşist Faaliyet okul tabelesi değiştirme eylemini bu kez Taksim Direnişi'nde polis tarafından katledilen kardeşleri için gerçekleştirdi.

Daha önce Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin adını; 12 Eylül 2009'da, 12 Eylül sonrası idam edilen 17 yaşındaki "Erdal Eren Anadolu Lisesi" olarak, Vefa Lisesi'nin tabelasını "Vefa Hapishanesi", Şişli Bomonti Ermeni Katolik İlköğretim Okulu'nun girişinde ki "Ne Mutlu Türküm Diyene" tabelasını ise "Ne Mutlu Halkların Kardeşliği Diyene" olarak değiştirmişti.

Lise Anarşist Faaliyet, okulların açıldığı ikinci gün, İstanbul’daki altı lisenin ismini değiştirerek, okullara Taksim Gezi Direnişi sürecinde devletin polisinin ve askerinin katlettiği altı direnişçinin ismini, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve Ahmet Atakan, verdi.

Lise Anarşist Faaliyet eylem sonrası yaptığı açıklamada “Okulların başladığı bu ilk haftada bizleri bu sisteme itaat eden bireyler olarak yetiştirmek için kurulan okulların isimlerini, sisteme itaat etmeyen direnişçi arkadaşlarımızın isimleriyle değiştirdik. Liseliler, sokaklarda polis tarafından öldürülen gençleri unutmadı unutmayacak!” dedi.

İsimleri değiştirilen okullar:

Açılışını darbeci Kenan Evrenin yaptığı ve bir generalin adının verildiği “General Ali Rıza Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”nin ismi, Lice’de karakol yapımını protesto ederken asker tarafından vurularak öldürülen 19 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın ismi ile değiştirildi.

“Kadıköy Muhsin Adil Binal Ticaret Meslek Lisesi”nin ismi, Eskişehir’de sivil polisler ve eli sopalı faşistlerce dövülerek beyin kanaması sonucu öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ismi ile değiştirildi.

“Suadiye Hacı Mustafa Tarman Lisesi”nin ismi, Antakya’da polisin sıktığı silah ile kafasından vurularak öldürülen 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in ismi ile değiştirildi.

“Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi”nin ismi, Taksim’deki polis saldırısına karşı 1 Mayıs Mahallesi’nden otobana inerek yolu kapatan kalabalığın içine giren faşist bir sivil aracın hızla çarpması sonucu öldürülen 19 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın ismi ile değiştirildi.

“Kartal, Atalar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”nin ismi, Ankara’da çevik kuvvet polisinin 5 metre yakın mesafeden direk hedef alıp ateş ederek öldürdüğü 27 yaşındaki Ethem Sarısülük’ün ismi ile değiştirildi.

“Kadıköy Anadolu Lisesi”nin ismi, Antakya’da polis saldırısı sırasında çatışmada öldürülen 23 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ismi ile değiştirildi.

Meydan Gazetesi Sayı 13, Ekim 2013

Paylaşın