Mehmet Ayvalıtaş’ın İddianamesi Olay Yeri Görülmeden Hazırlandı

Sayı 13, Ekim 2013

Taksim Gezi Direnişi sürecinde İstanbul 1 Mayıs Mahallesi’nde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili iddianame kabul edildi. Ancak savcı, iddianameyi olay yerini bile görmeden hazırladı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Müfit Büyükçolpan’ın hazırladığı iddianame 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianameye göre, olayda ismi geçen Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş adlı iki sanık, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan tutuksuz yargılanacak. Davanın ilk duruşması ise 21 Kasım’da görülecek.

Mehmet Ayvalıtaş’ın avukatı Ayla Öztabak polisin olay yeri tutanağına göre savcının iddianameyi hazırladığını, olay yeri keşfi yapılmadığını, olayın görgü tanıklarını keşifle birlikte dinlemediğini belirterek, olayın olduğu yerde MOBESE kamerası olmasına rağmen, hiçbir kayda rastlanılmadığını söyledi. Ayrıca sanıklardan Demirbaş’ın Emniyet’te verdiği ilk ifadesinde, olay günü havanın yağmurlu ve yerlerin kaygan olduğunu belirttiğini ifade eden Öztabak, “Halbuki o gün hava açıktı ve yağmur da yoktu” diyerek Demirbaş’ın suçunu hafifletmeye çalıştığını belirtti.

Meydan Gazetesi Sayı 13, Ekim 2013

Paylaşın