Feniş İşçileri Kazanıyor

Sayı 14, Kasım 2013

Gebze’deki fabrikada direnişlerini sürdüren Feniş Alüminyum işçileri, alacaklarına karşılık haciz işlemlerini başlatacaklarını söylediler.

Patron Sedat Aloğlu’nun 9 Eylül’de dört bankaya 100 milyon TL civarında borcunu bahane edip, üretimi durdurmasının ardından direnişe geçen Feniş işçileri, 11 Eylül tarihinde, 3 ay ve 6 ay arasında değişen ücretleri ve kıdem- ihbar tazminatları ödenmeden işten atılmıştı. 500’ü aşkın işçi, bir ayı aşkın süredir bir yandan fabrikayı işgal ederek, diğer yandan İstanbul’daki holding binası önünde bekleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

İşçiler bir süredir, en başta görüşme tekliflerine karşılık vermeyen patronun temsilcileriyle görüşmeler yapıyordu. Sonunda anlaşmaya varıldı. Açıklama yapan 26 yıllık Feniş işçisi Fırat Güneş; “Alacaklarımıza yönelik, fabrikanın gayrimenkulü ve iki makinenin haczi konusunda patronla protokol imzaladık. Patron borcu olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. Bize 2-3 aylık bir ödeme planı çıkardı. Eğer dediğini yapmazsa fabrika arazisini ve hacizli makineleri satma hakkına sahibiz” dedi.

Aylardır fabrikadan ücret alamadıkları için ekonomik sıkıntılar yaşayan işçiler, bir miktar hurdayı satıp, sıkıntılar yaşayan işçilere vererek bir yandan da dayanışmayı örgütlüyorlar.

Meydan Gazetesi Sayı 14, Kasım 2013

Paylaşın