Keşke bu kadar güzel olmasaydın…

Sayı 19, Haziran 2014

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde "Güzel diye öldürdü" şeklinde çıkan habere ithafen...

36 yaşındaki Ayşe isimli kadın erkek arkadaşından ayrıldıktan sonra kendini öldürmeyi düşündü. O kadar çok düşündü ki, erkek arkadaşının kendisinden daha güzel kadınlarla birlikte olduğunu düşündü. O kadar düşündü ki, güzel kadınlardan nefret etmeye başladı. Hatta kendisi gibi memur olarak çalışan iş arkadaşlarını telefonla arayarak kendisinden daha güzel olduklarını söyleyip tehdit edecek kadar düşündü.

Ayşe 4 yıldır eşinden ve çocuğundan ayrı yaşıyordu, zaten 8 ay önce Van’dan Bolu’ya gelişi yani kaçışı bu yüzdendi. Eşinden ayrıldığı sırada tanıştığı bir erkekle ilişki yaşıyordu. Ancak her kadın gibi O da aşağılanıyor, şiddet görüyor ve yıpranıyordu. Korkmaya başladı. Adamın kendisine zarar verebileceğinden korktu. Öyle çok korktu ki çantasında sürekli bir bıçak taşımaya başladı. Hatta paranoyaya kapıldı, tedirgin oldu. Her şeyden, herkesten korkmaya başladı. Yolda yürürken insanlar üstüne üstüne geliyor, sanki biri ona zarar verecekmiş gibi hissediyordu.

Bir gün yolda yürürken güzel bir kadının önüne savurdu kendini, kadın önce panikledi, sonra kaçtı. Yürümeye devam etti Ayşe. Sonra bir başka kadını fark etti. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi, güzel sanatlar fakültesinde okuyan Bigem’i fark etti. Ayşe yine düşündü; erkek arkadaşının Bigem gibi diğer üniversiteli güzel kadınlarla birlikte olabileceğini düşündü. Güzel kadınları… Güzel kadınları… Güzel kadınları… Düşündü.

Cinayeti itiraf etti Ayşe. “Güzel olduğu için öldürdüm” dedi. Çantasında sakladığı belki bir gün kendini savunacağı o bıçağı yolda yürürken Bigem’in boğazına nasıl sapladığını itiraf etti. “Nereye sapladım bilemiyorum, öylece salladım” derken, Bigem’in yanında arkadaşları vardı üstelik. Onlar da güzeldi. Güzel kadınlardı.

Ayşe kendisinin tanımadığı, erkek arkadaşının yanında hiç görmediği Bigem’e ve kadın arkadaşlarına saldırdıktan sonra kaçtı. Telefonu yere düştü o sırada ve sonrasında yakalandı.

Hakim karşısında sürekli ağlıyordu ve “Tedavi olmak istiyorum” diyordu. Tutuklanarak Bolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Bigem ise yaşamını yitirdi.

Keşke bu kadar güzel olmasaydı…

Saliha Gündüz

Meydan Gazetesi Sayı 19, Haziran 2014

Paylaşın