Olayların Arkasında Devlet Var

Sayı 19, Haziran 2014
  • Yeni Akit gazetesinde yayınlanan “Olayların Arkasında DAF Var ” başlıklı “haber” üzerine Devrimci Anarşist Faaliyet açıklama yaptı.*

Yeni Akit gazetesinde 24 Mayıs 2014 tarihinde Salim kurşun ismi ile “Olayların Arkasında DAF Var” başlıklı bir “haber” yayınlanmıştır. Adeta polis diliyle Devrimci Anarşist Faaliyet’in meşru mücadelesi hedef gösterilerek yazılmış bu haber; Okmeydanı’nda geçtiğimiz hafta polisin saldırıları sonucu iki insanın katledilmesi ile başlayan eylemlerin, Devrimci Anarşist Faaliyet tarafından örgütlendiği iddiasını taşımaktadır. Yaşanan olayların polis tarafından başlatıldığını bildiğimiz gibi, Akit Gazetesi ve benzeri tetikçi medya kuruluşlarının geçtiğimiz seneden bu yana yaşamını yitiren tüm arkadaşlarımızı hiçleştirme çabası içerisinde habercilik yaptığını da biliyoruz. Adaletsizlikler karşısında meşru mücadelesini sürdüren devrimci kurumların hedef gösterildiği haberlerini bildiğimiz gibi.

Akit gazetesinin konumu paralelinde yayımladığı bu haber ve haberler bizleri şaşırtmazken, bu haberlerin bugün Okmeydanı’nda ki ve her mahallede ki ve her alanda ki mücadeleleri, mücadele edenlerin meşrutiyetini karalayamayacaklarını bildiririz.

Devrimci Anarşist Faaliyet

Yeni Akit Haberi: “Okmeydanı’nda meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan olayların arkasında Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) isimli yeni bir marjinal grup olduğu ortaya çıktı.

*Polis araçlarına molotof atarak ortamın gerilmesine sebep olan DAF üyelerinin geçtiğimiz günlerde üniversitelerde ve liselerde yaşanan provokatif olayların da arkasında olduğu belirlendi. İstanbul İstinye Anadolu Lisesi’nde Soma’yı bahane ederek eylem yapan gençlerin de DAF’ın lise yapılanmasının sempatizanları olduğu belirtiliyor. Lise örgütlenmesini tamamlamak üzere olan grubun Türkiye için daha tehlikeli sonuçlara sebebiyet vermeden elebaşlarının bir an önce toparlanıp gerekli cezalara çarptırılmaları talebinde bulunan güvenlik uzmanları, provokatörlerin cezalandırılmaması durumunda olayların Gezi benzeri bir hal alabileceği uyarısında bulunuyorlar.” *

Meydan Gazetesi Sayı 19, Haziran 2014

Paylaşın