Ali İsmail Korkmaz Barikatlar Yıkılmaz!

Sayı 20, Temmuz 2014

Taksim Gezi İsyanı sırasında Eskişehir’deki eylemlerde sivil polisler ve faşistlerce acımasızca darp edilerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın sanıklarının yargılandığı davanın üçüncü duruşması, 14 Temmuz günü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınan kentte, kente her giriş yapan otobüs arandı, çanta ve kimlik kontrolleri yapıldı. Katillerin yargılandığı mahkemenin ilk duruşması, “güvenlik önlemleri” gerekçesi ile Kayseri’de 3 Şubat 2014 tarihinde görülmüş; 5’i tutuklu 8 sanık ve taraf avukatları dinlenmişti.

İkinci duruşma, 12 Mayıs 2014 tarihinde görülmüş; sanık polisin tutuklanma talebi mahkeme tarafından reddedilmişti. Üçüncü duruşmada, tutuklu yargılanan katil polis Mevlüt S., fırıncı İsmail K., Ramazan K., Muhammet V. ve Ebubekir H. ile tutuksuz yargılanan polisler Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A. Hazır bulundu. Öte yandan Taksim Gezi İsyanı’nda katledilen Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert’in de aileleri Ali İsmail’in ailesiyle dayanışma için mahkemeye katıldılar.

Polis, hem salonu hem de meydanı yoğun bir ablukaya almıştı. Mahkemeye katiller kolluk kuvvetleri eşliğinde getirilirken, adliye girişine gelen kurumları polis adliye girişine koyduğu arama noktalarında aramak istedi.

Devrimci Anarşist Faaliyet ise, katillerin kurduğu her arama noktasındaki tavrını burada da sergileyerek arama noktalarından “Katil Polis Hesap Verecek” sloganlarıyla geçti ve katillerin aramasına izin vermedi. “Ali İsmail’ler Burada – DAF” yazılı pankartları ve kara bayraklarıyla adliye önüne geçen DAF, duruşma boyunca adliye önündeki bekleyişini sürdürdü.

Mahkeme, tutuklu katillerin tutukluluk hallerinin, serbest olan polis memuru Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut’un tutuksuz olarak yargılanmalarının devamına da karar verdi. Dava 9 Ekim 2014’e ertelendi.

Meydan Gazetesi Sayı 20, Temmuz 2014

Paylaşın