KAVGANIZ KAVGAMIZ

Sayı 28, Ağustos 2015

20 Temmuz’da Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun çağrısıyla Kobanê’de yaşamın yeniden inşası için önce Suruç’a oradan da Kobanê’ye geçmek üzere yola çıkan devrimcilere Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldığı esnada bombalı saldırı gerçekleşti. Gerçekleşen saldırıda 33 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamlarını yitirenlerden 5’i anarşistti.

20 Temmuz

Suruç’ta gerçekleşen katliamın hemen ardından, SGDF’nin çağrısıyla Taksim Tünel’den Galatasaray Meydan’ına yürüyüş gerçekleşti. “Katil Devlet Yıkacağız Elbet”, “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganlarıyla yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasının hemen ardından polis devrimcilere saldırdı.

21 Temmuz

Suruç’ta yaşanan katliama karşı Kadıköy Altıyol’da eylem gerçekleştirdi. Polisler, toplanan yüzlerce kişiye Altıyol Bahariye Caddesi’nde, TOMA, plastik mermi ve ses bombaları ile saldırdı.

Polis saldırısına taş ve havai fişekler ile karşılık verildi. Çıkan çatışmanın ardından Lise Anarşist Faaliyet’ten 2 kişi olmak üzere bir çok devrimci darp edilerek gözaltına alındı.

24 Temmuz

Kadıköy’de aralarında Anarşist Gençlik’in de bulunduğu gençlik örgütleri Suruç katliamına karşı “Barış İçin Gençlik Yürüyüşü” düzenledi.

Polis, Kadıköy Bahariye Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştiği sırada saldırdı. Onlarca kişi ters kelepçe takılarak ve işkence edilerek gözaltına alındı.

25 Temmuz

Suruç’ta katledilen SGDF’li devrimcilerin çıkarttığı Özgür Gençlik dergisinin dağıtımı, Anarşist Gençlik’in de aralarında bulunduğu gençlik örgütleri tarafından Taksim Galatasaray Meydanı’nda gerçekleşti.

26 Temmuz

Suruç katliamında yaşamını yitiren anarşist Alper Sapan, Evrim Deniz Erol, Medali Barutçu, Serhad Devrim, Vatan Budak ve katliamda yaşamlarını yitiren tüm devrimciler için, Anarşi İnisiyatifin çağrısıyla, Eskişehir’de eylem düzenlendi. “Bütün Devletler Katildir Unutmayacağız Affetmeyeceğiz / Anarşi İnisiyatifi” yazılı pankartla yürüyüş gerçekleştiren anarşistlere polis saldırdı. Gerçekleşen saldırıda 16 kişi gözaltına alındı.

8 Ağustos

Suruç’ta yaşamını yitirenler için ortak hazırlanan “Barış İçin Gençlik Fanzini”nin dağıtımı Taksim İstiklal Caddesi ve Kadıköy İskele Meydan'ında gerçekleştirildi.

Meydan Gazetesi Sayı 28, Ağustos 2015

Paylaşın