Meydan Gazetesi, ulaşımsızlık sorununun yaşandığı metrobüs durakları, otobüs durakları ve FSM Köprüsü’nde dağıtıldı.

Sayı 3, Eylül 2012

Yol bakım ve asfalt kaplama çalışmaları, trafik projeleri, toplu taşıma planları ve bütün bunların yarattığı görünen ve görünmeyen pazarlar… İstanbul’daki “ulaşımsızlık sorunu”nun merkezileşme, nüfus politikası ve kapitalizm arasındaki ilişkisini, ikinci sayısında manşetine taşıyan Meydan Gazetesi; kapitalizmin keşmekeşi haline gelmiş alanlarda halkla buluştu.

Mekânsal darlığın yanı sıra ekonomik darlığın da alanları haline gelmiş metrobüs durakları, otobüs durakları ve köprülerde yapılan dağıtımlarla, ulaşımsızlığa mahkûm İstanbullulara sorunun çözülemez olduğu dile getirildi. Özellikle metrobüs durakları ve FSM Köprüsü’nde yapılan dağıtımlarda halkın ilgisi, toplumsal ilişkilerin merkezileşmesinden rahatsızlığın önemli bir ifadesiydi.

Ulaşımsızlık sorunu gibi devletin ve sermayenin merkezi nizamının sonuçlarına ilişkin girişilmiş bu çabayla; uyumunu yerelliğinden alan, hiyerarşik ve tahakkümcü bir ilişki biçiminden arınmış bir toplumsallığın ümidiyle 2. sayımızın ulaştığı herkesi selamlıyoruz.

Meydan Gazetesi Sayı 3, Eylül 2012

Paylaşın