Zenginlerin Sarayı Yıkılacak, İşçiler Kazanacak

Sayı 3, Eylül 2012

Maltepe Belediyesi tarafından işten atılan Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri’nin direnişi sürüyor.

Maltepe Belediyesi tarafından işten atılan Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri’nin direnişi sürüyor. Direniş süresince birçok eylem yapan taşeron işçileri, CHP ve Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’le defalarca masaya oturmuştu. Mustafa Zengin’in ve CHP’nin verdiği sözleri tutmamasının yanında, işçilere onur kırıcı birçok tavır sergilemesi sebebi ile taşeron işçileri 3 Eylül günü Maltepe CHP ilçe binasını işgal etti. Sabah saatlerinde CHP Maltepe ilçe binasına girerek kendilerini toplantı odasına kapatan işçiler, sorunları çözülene kadar binayı terk etmeyeceklerini duyurdular. CHP binasının camından “Yalanlarınız artık karnımızı doyurmuyor. Söz Verdiniz Hala İşsiziz. Direnişçi Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri” yazılı pankart sallandırdılar. Sorunlarının çözülmeden polis müdahalesi olması durumunda yanlarından getirdikleri benzin bidonu ile kendilerini yakacaklarını söyleyen işçiler, CHP parti binası camından sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.

İşgal sırasında CHP ilçe binası önüne gelen yüzlerce CHP’li, işçileri linç etmek istedi. Polisin işçileri bina-dan çıkardığı sırada da CHP’li toplu-luk işçilere saldırdı. İşgal sırasında ve sonrasında yaşanan linç girişimini ve CHP yönetiminin taşeron işçilerine yönelik tavırlarını protesto etmek amacı ile işçiler, işgalden iki gün sonra Malte-pe Belediye binasından CHP ilçe binasına bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Devrimci Anarşist Faaliyet, BDSP, ESP, Kaldıraç, DHF, Partizan, HDK, TKP, Sosyalist Yeniden Kuruluş, DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube temsilcileri de destek verdi.

Maltepe Belediyesi önünde başlayan yürüyüşte ”Yalanlarınız Artık Karnımızı Doyurmuyor Söz Verdiniz Hala İşsiziz” yazılı pankart açıldı. CHP ilçe binası önüne gelindiğinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını taşeron işçilerden İlhan Yıldırım okudu. Yıldırım, 120 günlük direniş sürecini anlattıktan sonra, gerçekleştirdikleri işgal eylemi sırasında ve sonrasında kendilerine yönelik linç girişimini anlattı. “O gün ilçe başkanı parti üyelerine tahrik edici mesajlar göndererek partinin bir grup tarafından işgal altında olduğunu ve bütün üyelerini ilçe binasına gelmeleri ve sahip çıkmalarını, ilçeyi savunmalarının gerektiğini anlatan mesajlar göndererek insanları galeyana getirmiş ve provokasyon yaratarak bilinçli olarak hedef göstermiş ve linç girişimine zemin hazırlamıştır.” diyen Yıldırım, yılmadan her türlü yalana, iftiraya ve karalamaya karşı direneceklerini belirtti. Polis, eyleme katılmak isteyen insanları alana almayıp, basın açıklaması sırasında TC bayraklı bir faşisti alana sokarak provokasyon yaratmak istese de eylem olaysız sonlandı.

Meydan Gazetesi Sayı 3, Eylül 2012

Paylaşın