Göçmen Karşıtı PEGlDA Faşizmi

Sayı 31, Şubat 2016

Yoğun göçmen akışı gerekçesiyle sınırlarında “maksimum seviyede güvenlik” alan Danimarka devleti, bununla kalmadı; göçmenlerin yüksek miktardaki parasıyla değerli mücevherlerine el koyulmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Geçen yıl 15 bin göçmen alan ve bu yıl 20 bin daha alması beklenen Danimarka Parlamentosu’nda kabul edilen ve Şubat ayında uygulamaya konulacak yasa, göçmenlerin 1340 Euro ve üzerindeki parayla değerli eşyasına el koyulmasına izin veriyor.

Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) başta olmak üzere Avrupa’nın dört bir yanından faşist gruplar, Prag’da bir araya gelerek bir deklarasyon yayınladı.

“Prag Deklarasyonu”na göre 6 Şubat tarihinde Almanya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Polonya, Slovakya ve İsviçre gibi 14 ülkedeki göçmen karşıtı faşist gruplar sokaklara çıkarak nefretlerini kusacak. Ocak ayı sonlarında Almanya’daki faşist gösterilerin göçmenlere saldırı boyutuna ulaşmış olması, 6 Şubat’ta gerçekleştirecekleri saldırıları öngörülebilir kılıyor.

Meydan Gazetesi Sayı 31, Şubat 2016

Paylaşın