Barbie'nin Yeni Satış Stratejisi: Çilli, Kilolu... BARBiE'ler

Sayı 32, Mart 2016

Mattel adlı şirketin üretimini yaptığı Barbie bebekler; artık "sadece" uzun boylu, ince belli, zayıf, genelde sarı saçlı, beyaz parlak tenli, renkli gözlü, cicili bicili giydirilmiş olmayacak.

Şirket, bebekleri daha yeni ve farklı biçimleriyle satışa çıkardığını açıkladı. Barbie’ler bundan böyle 7 farklı ten, 22 ayrı göz renginde ve 24 değişik saç kesimiyle satılacak.

Neden mi?

Mattel şirketinin ürettiği Barbie bebekler, kız çocuklarının gerçekçi olmayan beklentiler içine girmelerine ve bu bebeklere benzeme isteğine kapılmalarına sebep oluyor. Bu yüzden şirket dünya çapında birçok eleştiriye maruz kalıyor. Eleştirileri hedef kitlesini genişleterek daha fazla kar elde etmek adına savuşturan Barbie; şişman, kıvırcık saçlı, basenleri geniş, boyu kısa, siyahi formlarda üretmeye başladı bile. Ve muhafazakar bir toplumda yaşıyorsanız, böylesi bir toplum için üretilmiş başörtülü bir Barbie’ye sahip olabilirsiniz mesela.

• Barbie’ye benzeyebilmek için toplamda 1 milyon dolar harcayarak onlarca estetik ameliyat yaptıran Valeria Lukyanova’yı kim unutabilir ki?

Meydan Gazetesi Sayı 32, Mart 2016

Paylaşın