Meydan Okuyoruz - Meydan Gazetesi yazarı Hüseyin Civan’a hapis cezası verildi

Sayı 35, Aralık 2016

Meydan Gazetesi yazarı Hüseyin Civan’a hapis cezası verildi

Gazetemizin 2015 Aralık ayında “Her Şeyi Yasaklamak” manşetiyle yayımlanan 30. sayısında yer alan “Devletin Gelişi de Gidişi de Korkusundandır”, “İkinci Bir Emre Kadar Yasak” ve “Yaşamın Yeniden Yaratılması” başlıklı yazılardan dolayı, gazete hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından açılan dava, yaklaşık bir yıl süren yargılamanın ardından sonlandı. 22 Aralık günü görülen karar duruşmasında, gazetemizin yazarı Hüseyin Civan hakkında, “terör örgütünün; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda yapmak” suçlamasıyla, 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Bizler yargılanmamıza ve ceza almamıza sebep olan devletin iddia ettiği gibi terörü değil, yaşamı savunuyor; inandığımız özgür yaşamın ancak mücadele ederek yaratılabileceğine inanıyoruz.

Yaşamlarımızı ve iradelerimizi gasp eden devletin kendisinin terör olduğunu bilen anarşist bir gazete olarak; maruz kaldığımız baskılara karşı savunduklarımızı yazmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Yaşamı ve tüm yaşam alanlarımızı HES’lerle, türlü rant ve kentsel dönüşüm projeleriyle talan eden şirketlere karşı; kadını şiddetle baskılayan, kimliksizleştiren ve katleden erkek egemenliğine karşı; iktidarın kendisinden olmayan herkesi ötekileştiren nefret politikalarına karşı; patronların kar hırsıyla işçileri katlettiği kapitalist sömürüye karşı; kendi çıkar savaşlarında ezilen halkları katleden, varlığını bizleri yok etmek üzerine kuran devlete ve tüm iktidarlara karşı yaşamı savunanlar olarak, gerçeği söylemeye, yazmaya ve yazdıklarımızı yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.

Meydan Gazetesi Sayı 35, Aralık 2016

Paylaşın