Tezkereye Karşı Binler Meydanda

Sayı 4, Ekim 2012

Küresel kapitalizmin bölgedeki savaşı genişletme isteğine karşı İstanbul Taksim’de binlerce insan ezilenlerin barışını haykırmak için buluştu. Taksim Meydanı’nda toplanan, Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen binler hep bir ağızdan savaşa hayır dedi.

Demokratik kitle örgütlerinin de katılım gösterdiği yürüyüşe kara bayraklarıyla Anarşistler de katıldı. “Savaşta Barışta Kapitalizm Öldürür” yazılı pankartıyla yürüyen Devrimci Anarşist Faaliyet, “Savaşta Barışta Kapitalizm Öldürür” yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş sırasında sık sık “ Devletlerin Savaşı Katlediyor Halkları, İsyan Devrim Anarşi, Savaşta Barışta Kapitalizm Öldürür, Bütün Devletler Katildir, Askere Gitme Kardeş Kanı Dökme, sloganları atıldı.

Binlerce insanın katılım gösterdiği yürüyüşte Galatasaray Meydanı’na gelindiğinde bir süre oturma eylemine geçildi. Yürüyüşün çağrıcısı kurumlar adına bir basın açıklaması yapıldı.

Okunan metinde “Kürt halkına yönelik saldırıların aracı haline getirilen Irak tezkeresine eklenen maddeler, Suriye halklarına da bu topraklardan ölüm kusmak amacını taşımaktadır ” denildi.

Meydan Gazetesi Sayı 4, Ekim 2012

Paylaşın