Meydan Gazetesi Dağıtımcılarına Hapis Cezası

Sayı 40, Eylül 2017

21 Nisan 2016 tarihinde Kadıköy Bahariye Caddesi’nde gazete dağıttıkları ve 1 Mayıs çağrısı yaptıkları için gözaltına alınan Anarşist Meydan Gazetesi’nin dağıtımcıları Nergis Şen, Rıfat Güven ve Zeynel Çuhadar’ın duruşması görüldü.

İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nin başlattığı soruşturma kapsamında Meydan Gazetesi dağıtımcıarına 6’şar ay hapis cezası verildi.

Devletin mahkeme kararına karşı Anarşist Meydan Gazetesi yaptığı açıklamada ;

Devlet, yaptığı saldırı ve gözatılarıyla; “Rantla kesilecek 1 AĞAÇ, HES’le zaptedilecek 1 DERE. Sadistlikle dövülecek 1 HAYVAN. Tacizle tecavüzle yıpratılacak 1 ÇOCUK. Erkeklikle öldürülecek 1 KADIN. Nefretle öldürülecek bir LGBTİ. Mezhep-çilikle saldırılacak 1 ALEVİ. Linçle katledilecek 1 KÜRT. Kurşunlanarak bombalanarak yıkılacak 1 MAHALLE. Patronların iş cinayetlerinde yitecek 1 İŞÇİ daha olmasın” şiarıyla sokaklara meydanlara, mücadeleye ve örgütlülüğe çağrı yaptığımız 1 Mayıs sayısını dağıtmamıza engel olamamıştır, olamayacaktır. Mücadele ve örgütlülükle özgür bir ya-şamın yaratılabileceğine inanan Anarşist bir gazete olarak 1 Mayıs’ı, ezilenlerin dayanışmasını ve mücadelesini, örgütlenmeyi savunmaya; baskılara, soruşturmalara, gözaltılara ve tutuklamalara karşı direnmeye ve yazmaya devam edeceğiz.

Meydan Gazetesi Sayı 40, Eylül 2017

Paylaşın