10 EKİM'İ UNUTMAK YOK AFFETMEK YOK

Sayı 54, Ekim 2020

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 5. yılında da coğrafyanın pek çok şehrinde katliamda yaşamını yitirenlerin anıldığı eylem, etkinlik ve anmalar gerçekleştirildi. Bundan tam 5 yıl önce Ankara’da gerçekleştirilmek istenen miting öncesinde devlet ve IŞİD işbirliği ile patlatılan bombalar sonucunda yaşanan katliamda 103 kişi yaşamını yitirmişti.

Sivil toplum örgütleri, devrimci örgütler ve birçok farklı kesimin katılımıyla gerçekleştirilecek miting halaylarla başlarken ve binlerce insan umutla haykırırken bomba sesleriyle miting alanı kana bulanmıştı. 103 kişinin, polisin kurduğu barikatların arasında yine polisin sıktığı biber gazlarıyla can vermesine göz yumulmuştu.

Katliamın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yakınlarını, yoldaşlarını kaybedenlerin öfkesi dinmedi. Ankara, İstanbul, Amed gibi birçok yerde 10 Ekim’de katledilenler anıldı. Yoldaşlarını ve yakınlarını kaybedenler, katledilenlerin mezarları başında açıklamalar yaparak onların anısını ve mücadelesini yeniden hatırlattı.

Ankara’da Karala’nın da bulunduğu Gençlik Örgütleri, katledilen 103 kişinin ismini sokaklara ve caddelere verdi.

Bu yıl 10 Ekim sabahı ilk önce Ankara’da katliamın gerçekleştiği Ankara Tren Garı’nda anma yapmak isteyen, aralarında Karala’nın da bulunduğu devrimciler polisler tarafından engellendi ve 9’u devrimci anarşist olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı. Bütün bu baskılar ve engellemelere rağmen gar önündeki eylem kararlılıkla sürdürüldü.

İstanbul’da ise Gençlik Örgütleri 10 Ekim Ankara Katliamı için Beşiktaş’taydı. Anarşist Gençlik’in de içinde bulunduğu Gençlik Örgütleri; katledilen gençlerin, kadınların, doğanın hesabını sordukları gibi 10 Ekim’in de hesabını soracaklarını vurguladı.

Eylem polis ablukasında gerçekleştirildi. Ardından aralarında Devrimci Anarşist Faaliyet’in de bulunduğu İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı’nda yüzlerce kişi hep beraber 10 Ekim Ankara Katliamı’nı unutmadığını ve katillerini affetmediğini haykırdı.

10 Ekim Katliamı’nın 5. yılında her sene olduğu gibi UNUTMAK YOK AFFETMEK YOK şiarı her yerde yankılandı.

Meydan Gazetesi Sayı 54, Ekim 2020

Paylaşın