Dora Otel İşçisi Yalnız Değildir!

1488656_1553631594852725_5703404282383301008_n

 

Bugün Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu olarak, Tüm Emek Sen’e üye oldukları için işten atılan ve direnişte olan Dora işçileriyle beraber Dora Otel önüne yürüdük. Pangaltı metro çıkışında toplanarak Türkçe ve İngilizce “Dora işçisi yalnız değildir” ve Türkçe, İngilizce ve Arapça “Atılan işçiler geri alınsın!” yazılı pankartlar açtık. Güzergah boyunca, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Dora işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla Dora Otel önüne yürüdük. Yürüyüş boyunca güzergah üzerindeki otellerin önünde durularak, konuşmalar yaptık ve Dora işçilerinin direnişte olduğu anlatarak ve destek çağrısı yaptık.

Otel önünde yapılan açıklamada atılan işçilerden Ferit, sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını ve haklarının gasp edildiğini söyledi. Aylık gelirleri geçimlerine yetmediği, iş güvenceleri olmadığı, hakları olan 8 saatten fazla çalışmaya zorlandıkları, mesai ücretlerini alamadıkları için sendikaya üye olduklarını belirtip, haklarını alana kadar direneceklerini söyledi ve müşterilerden, otel yönetiminin bu tavrını protesto ederek, direnişe destek vermelerini istedi.

İran ve Kanada’dan gelen otel müşterileri de konuşmalar yaparak, direnişe desteklerini bildirdi.

Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu olarak, her Pazar saat 09.30’da Dora Otel işçileriyle dayanışmak ve mücadeleyi büyütmek için otel önünde olacağız.

Dora Otel İşçisi Yalnız Değildir!
Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam!
Zafer Direnen İşçilerin Olacak!

Dayanışma