LAF’tan okullara yönelik sabotaj eylemleri

eylemin haber linki için tıklayınız:lafisyanda.org
Lise Anarşist Faaliyet adıyla; her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla liseliler öğretmenlerine armağanlar değil, arkadaşlarına şenlikli isyanlar hazırladılar.
İnternet üzerinden liseli arkadaşlarını öğretmenlere armağanlar vermeye değil, köle fabrikaları okullara isyana çağıran LAF, okul yöneticilerini ve öğretmenleri epey zora soktu.
Geçen yıl kilitçiler inisiyatifi adıyla okullara yönelik sabotaj eylemlerini gerçekleştiren LAF farklı şehirlerde toplam 13 okulu kilitleyerek, birçoğunun okul giriş saatinde açılamaz hale gelmesini sağlamış, okullar yarım gün tatil edilmek zorunda bırakılmıştı.
Bu yılda LAF İstanbul’un çeşitli semtlerindeki birçok okula yönelik sabotaj eylemlerini şaşırtma bir zamanlamayla gerçekleştirdi. Bu hafta içerisinde eylemlerin süreceğini belirterek, ‘Armağanımız isyanımızdır’ diyerek okul bahçelerine kuşlamalar yapıldı, okulların tabelaları ve duvarları boyanarak görünmez hale getirildi, kapılarına kilit vuruldu.
Kilitlenen okullar açılamadı, okul ana kapıları ve tabelaları söküldü.
İstinye Rotary 100.yıl lisesinde okulun dört kapısı da kilitlenince tüm öğrenciler ilk ders okulun bahçesine dahi giremediler, sonrasında kırmızıya boyanan giriş kapısı sökülerek girişler sağlanabildi. Eylem okulda sınavın ertelenmesine yol açtı. Sarıyer Behçet Kemal Çağlar lisesinin tüm tabelaları ve duvarları boyandı. Temizlenecek halde gözükmeyen tabela 6.ders sökülerek yenisi gelinceye kadar kaldırıldı. Kadıköy Kemal Atatürk lisesinde okul girişleri boyandığı için farklı yollarla girişler sağlanmaya çalışıldı. Tamamen karaya boyanan okul tabelası ise henüz! Sökülmedi. Yenibosna Necip Fazıl Kısakürek Lisesinin okul kapısı ve tabelası boyandı. Okul fena halde kirletildiği için gün boyu temizlik çalışmaları sürdü.

Dayanışma