Loç Vadisi’ndeki HES projesi iptal edildi

Loç Vadisi’nde Orya Enerji-Ümran Boru şirketinin yapımına başlamak istediği ve yörede yaşayan köylülerin büyük tepkisine neden olan Cide HES projesi, mahkeme kararıyla iptal edildi.

Kastamonu İdare Mahkemesi’nin daha önce yürütmesini durdurduğu HES, bu kez “esas”tan iptal edildi. Loç Vadisi Devrekani Çayı üzerinde yapımına başlanan ve Küre Dağları’nda yer alan HES projesine karşı yöre halkı birçok eylem yapmıştı.

Köylülerin vadideki şantiye alanında ve İstanbul’da Orya Enerji şirketi önünde yaptığı ve bizlerin de destek verdiği birçok eylemin sonrasında şirket halka ve muhtarlara para teklif etmesine rağmen köylüler HES’i hiçbir şekilde istemediklerini söylemiş ve eylemlerine devam etmişti.

İnşaatın sürmesi nedeniyle Fındıklı’daki şirket binası Orya Han önünde 28 gün boyunca birlikte oturma eylemi yaptığımız Loç Vadililer, projenin durdurulmasıyla oturma eylemine ara vermişlerdi.

Projenin iptal edilmesini değerlendiren Loç Vadililer, Orya şirketinin bölgede planladığı HES dışındaki taş ocağı gibi projelere karşı da mücadele etmeye devam edecekleri ve Vadilerindeki tüm projelere karşı şirketleri engellemeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Dayanışma