Ontex işçileri, sendika bürokrasisi ve patronlara karşı direnişin 45. günündeydi

Sendikalı olmak istedikleri için işten atılan Ontex işçileri, fabrika önündeki direnişin 45. gününde yağan yağmura karşın direnişte kararlı olduklarını yaptıkları etkinlikte bir kez daha haykırdılar.

Mesai bitimine kadar direniş çadırında halaylarla ısınan işçiler, iş çıkışında patronun direnişi izole etme çabasına karşın servis çıkış kapısına dayanarak Ontex patronuna ‘korkunun ecele faydası yok’ şeklinde seslendi. Servisler fabrika kapısından çıkış yaparken ‘susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganlarıyla diğer işçilere seslenerek sömürüye karşı direnişi büyütme çağrısı yapıldı. Ardından tekrar direniş çadırına dönen işçiler sözü dayanışma için gelenlere bıraktılar.

Yapılan konuşmalarla Ontex işçilerinin sendikası olan Selüloz-İş’in direnişi görmezden gelmesi teşhir edilirken, işçi aidatlarının üzerinden krallık kuran ve patronlarla uzlaşan sendika ağalarına karşı en büyük rolün yine işçilerde olduğu vurgulandı.

Devrimci Anarşist Faaliyet ‘inde katıldığı eylemde PTT işçileri, DİSK, BDSP, ESP, Tekstil-Sen, UİD-DER, DHF, DİK ‘te katılımcıydı.

Eylem, her cumartesi 18.00’de yapılan direnişteki işçiler yürüyüşüne geçilmek üzere halaylar ve türkülerle sonlandırıldı.

Dayanışma