“Üreten Biziz Yöneten İstemiyoruz”

Kıdem tazminatının gaspına karşı başlayan #DİRENİŞÇİ eylemlerinin ilki Kartal’da gerçekleşti. Kartal Köprüsü’nden AKP ilçe binasına gerçekleştirilen bir yürüyüş ile işçiler  “ Ölmek var dönmek yok. Kıdem tazminatını vermek yok ” diyerek kıdem tazminatını gasp ettirmeyeceğini vurguladı.

DAF direnişçi

Kartal Köprüsü’nde biraraya gelen DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık-İş, Genel-İş,  Birleşik Metal-İş, Limter-İş sendikaları ve devrimci kurumlar BDSP, Devrimci Anarşist Faaliyet, Halkevleri, HDP ve HDK bileşenleri, UİD-DER  E-5 otoyolunu trafiğe kapatarak yürüyüşe başladı. “Güvencesiz, kuralsız çalıştırmaya, taşeronlaştırmaya, işçi simsarlığına hayır! Kıdem tazminatımız iş güvencemizdir, yok edilemez! Köleliğe karşı #DİRENİŞÇİ” yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık “Yaşasın Sınıf Dayanışması”,  “Ölmek var dönmek yok. Tazminatı vermek yok”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Kıdem Haktır Vazgeçilemez”, “Üreten Biziz Yöneten İstemiyoruz”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Patronlar Sarayda İşçiler Sokakta”  sloganları atıldı.

Polis AKP ilçe binası önünde barikat kurarak eylemi engellemek istedi. Polis barikatları önüne gelen işçiler, buradan Kartal Meydanı’na doğru yöneldi. Devrimci anarşistler, polis barikatları önünde bir süre “ Katil Polis Kartal’dan Defol”, “Polis Defol Bu Sokaklar Bizim”; Kartal Meydanı’na girerken ise  “ Yaşasın Özgürlük Yaşasın Anarşizm” , “Üreten Biziz Yöneten İstemiyoruz” sloganları attı.
Kartal Meydanı’na gelindiğinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.  Açıklamayı DİSK adına Kani Beko okudu. Beko, kıdem tazminatını gasp etmek isteyen devleti ve patronları uyararak #DİRENİŞÇİ eylemlerinin süreceğini vurguladı. Eylem açıklamanın ardından ” Geliyor Geliyor Genel Grev Geliyor” sloganlarıyla sonlandırıldı.

Dayanışma