Ziya İncedere’nin direnişi 108. Gününde: “Direne Direne Kazanacağız”

DSCN0072

Kartal Koşuyolu Hastanesi’nde sendikal faaliyetlerinden dolayı sürgün edilmek istenen taşeron işçisi Ziya İncedere hastane önünde kurduğu çadırla direnişini sürdürüyor. Direnişinin 108. gününde olan Devrimci Sağlık İş sendikası temsilcisi Ziya İncedere bugün gerçekleştirdiği eylemle direnişini sürdüreceğini vurguladı. Devrimci Anarşist Faaliyet de eyleme katılarak dayanışma gösterdi.

Bügün akşam saatlerinde Metro istasyonunda biraraya gelen Ziya İncedere ve destekçileri “Direnişin 108 gününde Emeğimize, Hastanemizei Geleceğimize, Sahip Çıkıyoruz! Direniyoruz! – DEV SAĞLIK- İŞ” yazılı pankart ile hastane CEO’sunun odasına bir yürüyüş gerçekleştirdi.Yürüyüşe Dev Sağlık İş’in yanı sıra Süreyyapaşa Hastanesi Direnişçileri, Birleşik Metal İş, Disk Genel İş,Emekli Sen,Kartal Eğitim Sen, İstanbul Tabip Odası, Halkevleri, Devrimci Anarşist Faaliyet,ESP, Maltepe Sokak Kültür Merkezi, TKP, Maltepe PSAKD, UİD-DER de destek verdi. Onlarca işçi yürüyüş sırasında sık sık ” Direne Direne Kazanacağız”, ” Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, ” Yaşasın Sınıf Dayanışması”, ” Susma Haykır Taşerona Başkaldır”, ” Taşeron İşçisi Köle Değildir”, ” Biz Haklıyız Biz Kazanacağız” sloganları attı.
Hastane CEO’sunun odası önüne gelindiğinde burada bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını Dev Sağlık İş adına Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşyeri Temsilcisi Nuray Gökçe okudu. Gökçe, Ziya İncedere’ye yapılan sürgün saldırısının sendikaya yapılmak istenen bir saldırı olduğunu vurgulayarak, sağlıkta taşerona karşı mücadele verdiklerini belirtti.
Nuray Gökçe’nin ardından Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma yaptı. Çerkezoğlu geçtiğimiz günlerde Kozlu’da yaşanan maden katliamını hatırlatarak Taşeron sistem, madende, inşaatlarda, hastanelerde, kısacası yeraltında da yerüstünde de işçinin canına kastetmektedir” dedi. Arzu Çerkezoğlu’nun ardından ise direnişçi taşeron işçisi Ziya İncedere bir konuşma yaptı. İncedere 108. gündür hastane önünde kurduğu çadırda direndiğini direnmeye devam edeceğini vurguladı.

Yapılan konuşmalar ardından eylem sonlandırılarak direniş çadırına geçildi.

Dayanışma