Direnişin 3. Günü : “Patronlar Sarayda İşçiler Sokakta”

8 solgun

Esenyurt Belediyesi direnişi bugün 3. gününü de geride bıraktı. Sabah işe başlama saati olan 08.00’da direniş alanına gelen direnişçi işçiler, İnşaat İşçileri Sendikası ve Alınteri, Devrimci Anarşist Faaliyet, Partizan gibi dayanışmaya gelen devrimci kurumlar ile beraber gün boyu bir önceki güne göre artan coşku, kararlılık ve inançla direnişi sürdürdü.

 

1 solgun

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen kahvaltının ardından baretler ve taşlarla belediye önünde kurulan polis barikatlarına vurarak ses çıkarma eylemi gerçekleştiren direnişçiler, bu eylemi akşam saatlerine kadar sürdürerek hem belediye yönetimini hem de kolluk kuvvetlerini rahatsız ettiler. Bu rahatsızlık daha sabah erken saatlerde kolluk amirlerinin “Ses çıkarmayı sürdürürseniz müdahale edeceğiz” tehdidini doğurdu. Direnişçi işçiler ve İnşaat-İş başkanı Mustafa Adnan Akyol kolluk kuvvetlerinin bulunduğu noktaya giderek ” Bir daha bizi böyle tehdit ederseniz asıl biz size müdahale edeceğiz!” diyerek tepki gösterdi.

2 solgun

Sabah erken saatlerde direniş alanında biz de Devrimci Anarşist Faaliyet olarak yerimizi aldık. Gün içerisinde farklı kurumlar adına dayanışma ziyaretleri gerçekleşirken öte yandan bir çok bölgeden de işçiler birer birer gelerek dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.  Öğlen saatlerine doğru direnişçi işçiler adına kaleme alınan bildiri çoğaltılıp Esenyurt mahallelerinde dağıtılarak dayanışma çağrısı yapıldı.

4 solgun

Gün içerisinde halaylar ve türküler hiç susmazken öğleden sonra yine direnişçilerin imkanları doğrultusunda kurulan paylaşma ve dayanışma sofrasının ardından Rüzgarla Bir Müzik Topluluğu direnişçileri ziyarete geldi. Müzik grubu çeşitli türküler, marşlar ile direniş alanının canlılığına dahil oldu.

7 solgun

Türküler ile beraber yolu zaman zaman kapatarak halay çeken direnişçilerin ayrıca belediye önündeki ses çıkarma eylemi sırasında kolluk amiri tekrar saldırı tehdidi yaptı. Bu sırada çevik kuvvet saldırı hazırlığı için kalkanları ile belediye önünde konuşlandı. Direnişçiler de polisin karşısına geçip kol kola girerek sloganlarla beklemeye başladı. Direnişçilerin belediye binasını işgal edeceği korkusuyla kalkanlı çevik kuvvet polislerini belediye kapısına konuşlandıran çevik amiri, direnişçi temsilcilerine “Kaldırıma geçerseniz polisi çekerim” dedi. Direnişçiler ise bu pazarlığa girmeyeceklerini kaldırıma ancak ve ancak çevik kuvvetin geri çekilmesiyle geçeceklerini vurgulayarak sloganlarla bekleyişi sürdürdü. Ardından kolluk amiri çevik kuvvet polislerini geri çekti. Direnişçiler ise kaldırıma geri döndüler.

11 solgun

Akşam 17.00’ye kadar kaldırımda ve zaman zaman yolu işgal ederek  halaylarını sürdüren direnişçiler direnişin 3. gününü de geride bıraktı. 17.00’de önceki günkü gibi yolu kapatarak kısa bir yürüyüş gerçekleştiren direnişçiler ana yola geldiklerinde burada sloganlarla eylemi sonlandırdı.

Taşeron inşaat işçileri ve İnşaat İşçileri Sendikası ile beraber üç gündür sürdürdüğümüz direnişte işçilerin kararlılığı karşısında bugün kolluk kuvvetlerine attırdığımız geri adım  Esenyurt Belediyesi patronu Necmi Kadıoğlu’na da attıracağımız geri adımın ilk belirtileridir. Bugün işçilerin yarattığı “Hırsız Necmi”, “Hırsız Belediye” sloganları karşısında Esenyurt Belediyesi ve taşeron şirketlerinin sarayları yıkılacak direnen işçiler zaferi sokakta kazanacak!

Patronlar Sarayda İşçiler Sokakta!
Esenyurt’ta Direniş Kazanacak!
Yaşasın Onurlu Direnişimiz!

 

Dayanışma, Fabrika