Meha işçilerinin direnişi sürüyor

Bugün itibariyle 48 gündür kapalı olan ve makineleri patronları tarafından kaçırılan meha işçilerini, fabrikanın tam karşısına kurdukları direniş çadırında ziyaret ettik. 3 aydır emekleri çalınan işçiler patronun emriyle polisler tarafından zorla fabrikadan çıkartıldılar. O gün bu gündür ısrarla direnişlerini sürdüren meha çalışanları 4 Mart’tan beri fabrikanın önündeler. Meha, LCW ye fason üretim yapıyor. Direnişte ki işçiler asıl sömürgenin patronlarının yanı sıra LCW olduğunu söylüyorlar.

Şimdiye kadar Şirinevler ve Taksim LCW önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapan işçiler, ayrıca LCW mağazalarından toplu alışveriş yaparak ürünleri kasadan geçirip, LCW ve Meha’yı teşhir eden konuşmalar yaparak aldıkları ürünleri iade eylemleri yaptılar. Direnişlerini sürdürmekte kararlı olan işçiler patronları Habib Kuruahmet’e ve LCW ye karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.

Yaptığımız ziyarette Anarşistler olarak direnişlerine destek vermek istediğimizi, dayanışmak adına yapacakları eylemlerde ise yanlarında olacağımızı belirterek direniş çadırından ayrıldık.

Fabrika