Maltepe Taşeron İşçileri Yürüyor, Mücadele Büyüyor

Taşeronlaşmaya karşı sendikal mücadele yürüttükleri için işten atılan Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri, direnişlerinin 60. gününde Ankara’ya yürümek için yola çıktı.  “Kar, boran, fırtına, bekle bizi Ankara” ve “Zafer direnen işçilerin olacak” sloganlarıyla yürüyüşlerini baştan işçilerin eylemine, BDSP, DİSK’e bağlı Dev-Sağlık İş ve Genel-İş 1 No’lu Şube, DHF, EDP, İMD, ÖDP, TKP ve Tüm-Bel Sen’de katılım gösterdi. Devrimci Anarşist Faaliyet de eyleme “Ekmek, adalet, özgürlük” sloganlarıyla katılarak dayanışma gösterdi.

İşçiler, kendi sorunlarının çözümü ve taşeron sistemine dikkat çekmek için bu yürüyüşte, birçok noktada basın açıklamaları gerçekleştirecekler. Ayrıca Maltepe işçileri Tuzla’da iş cinayetlerine, Pipa Bacca’nın öldürüldüğü Gebze’de kadın cinayetlerine, Dilovası’nda işçi güvenliği ve ekoloji sorunlarına, İzmit’te özelleştirmelere karşı yapacakları basın açıklamalarıyla yerellerde yaşanan süreçlere dikkat çekecekler.

Yürüyüşünün sonunda, Ankara’ya varıldığında ise işçiler, CHP Genel Merkezi önüne giderek ‘taşeron sistemini kölelik olarak gören’ Kemel Kılıçdaroğlu’nu protesto edip, meclis grubunda bulunan partilere taşeron sistemiyle ilgili bir önerge sunarak eylemlerini sonlandıracaklar.

Ankara eyleminin son olmayacağını vurgulayan Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri, bu direnişin haklı olan talepleri kabul edilene dek devam edeceğini vurguluyor.

Dayanışma, Fabrika