“Li Dijî Dehaqen, Em Hemu Kawane”16 Mart Beyazıt’a, 18 Mart Kazlıçeşme’ye Çağrımızdır;


“Li Dijî Dehaqen, Em Hemu Kawane”

Devletlerin bitmek bilmeyen katliamları halkların bitmek bilmeyen isyanları vardır. Yaşatılan bütün katliamlara karşı halklar özgürlüğün peşinde daha da fazla örgütlenmiş ve zulme karşı koymuşlardır. Yıkıcılığın yaratıcı dürtüsüyle özgür topraklar için isyan edenler karşısında çaresizlik içinde kalan iktidar, katliamlarını dünden bugüne sürdürmektedir.

Bugün de bu çaresizlik içerisindeki T.C, halklar üzerinde benzer uygulamalarla isyan edenleri yıldırmak istemektedir. Dün Kawa’nın yaktığı ateşi söndürmek isteyen Dehaq, Dersim’de, Beyazıt’ta, Halepçe’de, Sivas’ta katliamlar yaparken, bugün ise Ranya’da, Roboski’de katliamlarını sürdürüyor. İsyanın ateşi ise bir dağdan diğer dağa, bir sokaktan diğerine sıçrıyor ve büyüyor.

Devrimci Anarşist Faaliyet olarak yıllardır Newroz’un ateşinde “Lî Dijî Dehaqen, Em Hemû Kawanê” dedik. Şimdi ise yaşadığımız bugünlerin zulmüne karşı koymak, isyanımızı haykırmak, “Dehaklara karşı hepimiz kawayız” demek için herkesi, 16 Mart’ta Beyazıt Meydanı’na Beyazıt ve Halepçe katliamlarını anmaya, 18 Mart’ta Kazlıçeşme’ye Kawa’nın yaktığı Newroz ateşini alevlendirmeye çağrıyoruz.

16 Mart’ta Beyazıt Meydanı…

18 Mart’ta Kazlıçeşme…

Devrimci Anarşist Faaliyet

Bijî Azadî ! Bijî Anarşî !

Sokak