”Başkanlar Sarayda İşçiler Sokakta”


Maltepe Belediyesi taşeron işçileri,direnişlerinin 120. gününde, CHP Maltepe İlçe Binası işgali sonrasında karşı karşıya kaldıkları linç girişmini protesto amaçlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eyleme Devrimci Anarşist Faaliyet de katılarak dayanışma gösterdi.
Maltepe Belediyesi taşeron işçileri, Maltepe Belediyesi patronu Mustafa Zengin ve partisinin verdiği sözlerde durmaması üzerine 3 Eylül tarihinde CHP Maltepe İlçe Binasını İşgal etti. İşgal sonrası taşeron işçiler, faşistler tarafından linç edilmek istendi.
Maltepe Belediyesi taşeron işçileri, işgal nedenlerini anlatmak ve linç girişimini teşhir etmek adına bugün bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Maltepe Belediyesi önünde başlayan yürüyüşte ”Yalanlarınız Artık Karnımızı Doyurmuyor Söz Verdiniz Hala İşsiziz” yazılı pankart açıldı. Yürüyüş süresince sık sık “Maltepe’de Direniş Kazanacak”,”Mustafa Zengin İşçiler Fakir”, “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”, “Başkanlar Sarayda İşçiler Sokakta” sloganları atıldı. Yürüyüşe Devrimci Anarşist Faaliyet, BDSP, ESP, Kaldıraç, DHF, Partizan, HDK, TKP, DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube temsilcileri de destek verdi.
Maltepe CHP İlçe Binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını direnişçi Maltepe Belediyesi taşeron işçilerinden İlhan Yıldırım okudu. Açıklamada İlhan Yıldırım, Maltepe direnişinin 120 günlük sürecini anlatarak, Mustafa Zengin ve partisi CHP’nin verdiği sözlerde durmadığı ve onur kırıcı davranış ve tavırları sebebiyle, ilçedeki parti binasının işgal sürecini anlattı.

 

Dayanışma, Sokak