Yaşama ayna tutuyoruz -Film gösterimleri

Aynalar; dünyayı gerçek göstermez, gerçekleri görmek istiyorsan,

Aynaları kırman gerekir!

3 Aralık – 7 Ocak tarihleri arasında her Cuma saat 19:00 da 26A‘da düzenlenecek sinema günlerinde buluşuyoruz.

(gösterimler ücretsizdir)

26A: İstiklal cad.Tel sok. No:26A Beyoğlu/İST (Tömer’in karşısı)

sanalt.net

Sanalt?

Kapitalizm büyük bir gösteri toplumu yarattı. Artık çevremizde gördüğümüz her şey onun sembolleri ve metaları haline geldi. Hayatın her alanında inanılmaz bir tüketim söz konusu. Kapitalizm yarattığı bu tüketim toplumu sayesinde büyümekte ve durdurulamaz bir hale gelmektedir. Kendi sosyalliğini yaratarak insani ilişkileri metalaştırmıştır.
Kapitalizmin bu sonuçları karşısında kendi barikatlarımızı oluşturmalıyız. Yaşam alanlarımız için yeni bir kültür yaratmak istiyorsak; tüketim alışkanlıklarımızı, ilişki biçimlerimizi ve hayata bakışımızı yeniden kurgulamaya ihtiyacımız var.••Anti-kapitalist bir yaşamı yaşamaya ihtiyacımız var. Ve bunu asla tek başımıza başaramayız. Kolektif, paylaşımcı ve dayanışmacı ilişkilerle bir araya gelmeliyiz.
Sanalt ekibi kapitalizmin görsel tüketimine karşı bir araya gelmiş sanat aktivistlerinden oluşmaktadır. Sanalt’ın amacı; sanatı yaşamsal alanlarda bir eyleme biçimi olarak gören bireyler olarak kolektif yaratıcılığın dönüşümüdür. Sanalt bu kapsamda projeler üretmektedir.
Son olarak anti-kapitalist reklam filmleri projesi adında ironik bir reklam  yarışması gerçekleştiren ekibimiz halen bu projesini sürdürmekte ve projeyi her yıl düzenlenecek  geleneksel bir festivale dönüştürmeyi amaçlamaktadır.
Bugüne kadar sinema, tiyatro, müzik, resim, seramik graffiti, stencil gibi görsel sanatın farklı biçimlerini kullanarak, egemen anlayışa karşı alternatif bir eyleme biçimi üretmektedir.
Bağımsız ve kendi imkanlarıyla çalışmalarını sürdüren Sanalt, bu fikirleri benimseyen herkesin katılabileceği bir platformdur.

Sokak