Barış İçin Vicdani Ret Platformu Amed programını sürdürüyor…

Barış için Vicdani Ret Platformu bileşenleri “barış için vicdani ret” talepleriyle bulundukları Amed de; BDP, Sur Belediyesi ve Barış Annelerine ziyaret gerçekleştirildi.

Etkin haber ajansının haberi;

Newroz’a katılmak için Diyarbakır’a gelen Barış için Vicdani Ret Platformu üyeleri, BDP Diyarbakır İl Başkanı Cafer Kan, Sur Belediye Başkanı Bedri Turan ve Barış Annelerini ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, “Bizi ziyarete birçok kişi geliyor, ama siz geçlerin Türkiye’den gelip bizi ziyaret etmesi her şeyden daha anlamlıdır” denildi.

‘BARIŞ ELİNİ TUTMAYA GELDİK’

BDP’yi ziyarette konuşan Ozan Emre Özyılmaz, Kürt halkının uzattığı barış elini “Türkler” olarak tutmaya geldikleri söyledi.

Özyılmaz, Diyarbakır programları hakkında bilgi verdi, 20 Mart Cumartesi günü Uğur Kaymaz’ın ve Diyarbakır’da bir eylemde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Aydın Erdem’in ailesini ziyaret edecekleri, 21 Mart’ta Newroz’a katılacaklarını, 22 Mart’ta Dicle Üniversitesi’nde Vicdani Ret konulu bir panel düzenleyeceklerini belirtti.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Cafer Kan, bu ziyaretin diğer gelişlerden daha anlamlı olduğunu belirtti. Kan, militarizme karşı topyekun bir mücadele olması gerektiğini ifade etti.

Vicdani Retçiler Cafer Kan’a barışın simgesi olan beyaz fular hediye ettiler.

BDP ziyaretinin ardından Sur Belediyesi’ne geçen platform üyeleri, burada da ziyaretlerinin amacını anlattılar. Sur Belediye Başkanı Bedri Turan, vicdani reddini açıklayan geçlerin ziyaretini bu dönem çok anlamlı bulduğunu söyledi.

‘SİZİN ZİYARETİNİZ DAHA ANLAMLI’

Barış İçin Vicdani Ret Platformu’nun üçüncü durağı Barış Anneleri İnisiyatifi oldu. Duygusal anların yaşandığı ziyarette anneler, yaşadıkları acılara rağmen yine de barış dediklerini ama barış dedikçe soruşturmalara uğradıklarını, cezalar aldıkları söyledi. “75 yaşında 10 yıl ceza verilen” bir anneyi anlatan Barış Anneleri, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. “Bizim halklarla bir sorunumuz yok” diyen anneler, “Tek isteğimiz onurlu bir barış” şeklinde konuştu.

Asker anneleri ile Kürt annelerin birleşmesi gerektiğini söyleyen Barış Anneleri, “Bizi ziyarete birçok kişi geliyor, ama siz geçlerin Türkiye’den gelip bizi ziyaret etmesi her şeyden daha anlamlıdır” dedi.

2010 Cumartesi, 10:40
Etkin Haber Ajansı / 20 Mart

Sokak