Devlet Adaletsizliktir


Sivas katliamının görülen davası zaman aşımıyla düşmesinin ardından Kadiköyde binlerce kişinin toparlandığı miting gerçekleştirildi.

Mitinge yürüyüş için Tepe Nautilus, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Altıyol ve EBK önünde toplanıldı. Tepe Nautilus kolundan yürüyüşe başlayan Devrimci Anarşist Faaliyet, “Devlet Adaletsizliktir” pankartıyla yürüdü. Yürüyüş sırasında Anarşist Faaliyet korteji “Ekmek, Adalet, Özgürlük”, “Devlet Varsa Adalet Yok”, “Devletin Adaleti Katliamdır”, “Katil Devlet Yıkacağız Elbet”, “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Öfkeyle, İsyanla, Haykır Şimdi Şuanda İsyan Devrim Anarşi”, “İsyan Devrim Anarşi”, “Roboski katliam, Halepçe katliam, Çorum katliam, Maraş katliam, Gazi katliam, Sivas katliam Devlet Yaparsa Katliam Yapar” sloganları attı.

Miting Polis Arama noktalarına gelen Anarşist Faaliyet korteji miting alanına girmedi. Arama noktaları önünde yaptığı açıklamada “Devletin kendisi adaletsizliktir, adaleti yaşamlarımızdan söküp alan bu sistem adaletsizliği kendi saraylarında “hak ve adalet” olarak sunarken, bizler bliyoruz ki hak da adalet de devlet sarayları içerisinde değildir. Bizler adaleti kendi biçimine sokarak insanlığın üzerinde bir tahakküm ve bir yok oluş aracına dönüştüren devlete karşı mücadele ederek kazanacağız” dedi ve “Katil polislere kendimizi aratmıyoruz, katil polislerin kanlı elleri bedenlerimize dokunamayacak. Bu yüzden kendimizi aratmıyoruz ve polis barikatlarıyla, mobese kameralarıyla çevrili bu alana girmiyoruz” diyerek alana girmedi.

Sokak