Duggan cinayetinin ardından İngiltere sokaklarda

”Genç bir nesil politik ifade haklarından mahrum bırakıldığında, onların başvuracağı en basit ifade yöntemi şiddettir. Siyasal partiler savunmasız ve yoksullaşan bir halktan aşikâr yalanlarla oy talep ettiğinde, hayal kırıklıkların ve öfkelerin intikamını almak için başka bir yol yoktur. İngiltere’deki isyanların hikâyesi budur.’’

‘’Mark Duggan cinayetinde iddia ettikleri gibi adalet olmadığına gördük. Daha sonra polisin adalet gereğince göz ardı ettiklerinin, (özellikle sistemin son değerlendirmeleri altında saldırıya uğrayanların) kendi sahip olduklarını korumaktan başka yapabilecekleri bir şey yoktur.’’

Cumartesi günü Tottenham’da polis tarafından vurularak öldürülen Mark Duggan’ın ardından, protestolar devam ediyor. Cumartesi gününden bu yana 560 gözaltı olduğunu belirten kaynaklar, şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirtiyor.
Bir tarafta Bağımsız Polis Şikayetleri Komisyonu(IPPC) öldürülen Mark Duggan’ın polise ateş açtığına dair bir delil bulunmadığını açıklarken bir taraftan da İngiltere başbakanı ve güvenlik birimleri protestolara karışanları, yasal prosedürlerin hızla uygulanacağını söyleyerek, uyarıyor.
Protestoların başladığı günden bugüne hızla şiddetlenen ve yayılan çatışmalar devam ederken, Londra’daki göstericiler bugün(10 Ağustos Çarşamba) herkesi Parlamento Meydanı’na çağırıyor.

Sokak