Efendiler otelde, öğrenciler isyanda

‘Uluslararası Yükseköğretim Kongresi’ adıyla bir araya gelen efendiler; bugünü, yarını, üniversiteleri ve sisteme entegrasyon için ‘yeni yönelişleri’ konuştu. Katılımcılar arasında kimler yoktu ki!

Küresel kapitalizmin sözcüsü; Dünya Bankası eğitim koordinatörü Ali Jamal ,
Abdullah Gül – Ali Demir – Nimet Çubukçu – Yusuf Ziya Özcan çetesi ve nice sistem yanlısı akademisyen, öğretim üyesi.

Swiss otel içerisinde bulunan sistemin ‘demokrasi’ tacirleri, üniversitelerde yapılan teorik çalışmaların hayat bulmama durumunu ‘ölüm vadisi’ olarak tanımlarken otelin aşşağısında yoğun polis terörüyle yaralanan onlarca gencin bulunduğu alanı ve daha önce dolmabahçe buluşmaları esnasındaki yaşananları tarif eder gibiydiler.

Dışarıda buluşan yüzlerce gencin sesine kulak tıkayan ve varolan seslerinde kısılması adına görevlendirdikler katil polisleri gençliğin üzerine salan efendiler, hakettikleri cevabı karşılaştıkları direnişle aldılar.

Sabah saatlerinden itibaren Dolmabahçe’de buluşan Genç-Sen otel yolu üzerinde durdulurken oturma eylemine başladı. Devrimci Anarşist Faaliyet’inde içinde bulunduğu Ekim gençliği, Dgh, Pdg, Kaldıraç, Ydg, Söz Dergisi, Döb, Tüm-İgd bileşenlerinin olduğu grup ise sabahın erken saatlerinde Beşiktaş anıtında gençlik kürsüsü kurarak başladığı eylemi sahil yolu üzerinden trafiği kapayarak sürdürdü. Buradan Dolmabahçede bulunan Swiss otel yolundaki Genç-Sen ve diğer yapılarla buluşan grup, basın açıklamalarının ardından otele yürümeye çalıştığı esnada tazyikli su saldırısıyla karşılaştı. Buna karşılık bayrak sopaları ve taşlarla barikata yüklenen grup, yoğun gaz bombaları sebebiyle Kabataş’a yöneldi.

Kabataş yolu üzerinde gaz bombaları yağdıran polis, kimi zaman otobüslere, kimi zamanda starbucks’a atış yaptı. Yakaladığı gençlere ise demir çubuklarla saldırarak etrafı kan gölüne çevirdi.Olaylar sırasında bir arkadaşımız gaz bombasının fişeğiyle başından yaralandı. Başından yaralanan arkadşaımızın sağlık durumu şu an iyi.

Ayrıca, etraftaki çok sayıda reklam panosu, ekip ve çevik otosunun ise taşlardan nasibini aldığı gözlendi.

Eylemlere,
28 Mayıs saat 9.30’da Harbiye askeri müzesi önünde buluşularak devam edilecek.

Sokak