Gençlik Tek El, Tek Yumruk, Tek Barikat

TEKEL işçilerinin Ankara sokaklarındaki başlattığı direnişe, gençlik 23.02.2010 Salı günü İstanbul Beyazıt Meydanı’ndan destek verdi.

İşçisi , işsizi,liselisi ve üniversitelisiyle gençlik; ezenlere karşı verilecek cevabın uzlaşmayla değil,direnişle geleceğini Beyazıt Meydanı’nda yapılan eylemle bir kez daha vurguladı.İ.Ü. Edebiyat Fakültesi önünde toplanan gruplar Beyazıt Meydanı’na Devrimci Demokrat Yurtsever Gençlik imzasıyla “Gençlik ; TEK-EL , Tek Yumruk , Tek Barikat” pankartı arkasında Kürtçe ve Türkçe sloganlarla yürüdü ve İ.Ü. Merkez Kampüsü içinden “Bıjî Serhildana Karkeran” pankartıyla çıkan grupla buluştu.Devrimci Anarşist Faaliyet olarak taşıdığımız dövizlerimizle ; ekmek-adalet-özgürlük mücadelesinde ezen sınıfa verilecek cevabın direnişle geleceğine ve ezilen sınıfın isyanıyla bu cevabın şekilleneceğine dikkatleri çektik.

03

Eylem süresince işçi ve gençlik mücadelesinin birlikte olduğuna , bu direnişin aynı zamanda halkların kardeşliğiyle asla ayrışmayacağına dair Kürtçe ve Türkçe sloganlar atıldı.Gençliğin yerinin direnişin sokakları olduğu vurgusu yapılıp, gençliğin bütün kesimi bu direnişe davet edilerek eylem sonlandırıldı.

Sokak