“Serdar Ben Ölümsüzdür”

DAF_ İnşaat iş1

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Serdar Ben için bugün Gazi Mahallesi’nde bir anma gerçekleştirildi. Alınteri’nin ve İnşaat İşçileri Sendikası’nın çağrısıyla gerçekleşen anmada Gazi Cemevi önünde toplanarak buradan yürüyüş ile Serdar Ben’in mezarına yürünmek istendi. Yürüyüşe Devrimci Anarşist Faaliyet olarak katılarak dayanışma gösterdik.

Cemevi önünde başlayan yürüyüş Serdar Ben, Tekin Arslan, Erol Ekici, İsmail Kızılçay, Tayfun Benol ve Gazi Güray şahsında atılan sloganlarla sürerken mezarlığa giden yolu kapatan katil polisler  akrep tipi zırhlı araç ve TOMA ile yürüyüşe saldırmaya başladı. Polis saldırısına  devrimci kurumlar ve İnşaat-İş Sendikası ile beraber taşlar ve sodalar ile karşılık verdik. Saldırılara karşı yürüyüşte ısrar ettik. Serdar Ben’in mezarı başında anmaya dahi tahammül edemeyen katil polisler İnşaat-İş Sendikası başkanı Mustafa Adnan Akyol’u yakın mesafeden attıkları gaz kapsülüyle yaraladılar. Yaralanan Mustafa Adnan Akyol’un üzerine kapanarak korumaya çalışan İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreterlerinden Halil Çelik de atılan gaz fişeklerinden hafif şekilde yaralandı. Ayrıca akrep tipi zırhlı araca karşı direnen İnşaat-İş üyesi Ali Keskin  akrebin ayağını ezmesi sonucu ayağı üç ayrı yerden kırıldı.

Saldırılara ve tüm yaralanmalara karşı İnşaat-İş Sendikası ile beraber devrimci kurumlar Serdar Ben’in ailesinin düzenlediği 40 yemeğine katıldı. Yemeğin ardından anma sonlandırıldı.

 

Dayanışma, Sokak