Sistemin boğazına kaçmış bir sinek gibiyiz

Dini inancı gereği askerlik yapmayı reddettiği için tutuklanan Enver Aydemir, askeri cezaevinde 5.5 ay kaldıktan sonra GATA tarafından verilen ”anti sosyal kişilik bozukluğu” raporu ile “çürük” sayılarak serbest bırakıldı. Enver Aydemir, avukatı Davut Erkan ve Barış İçin Vicdani Ret Platformu üyeleri İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Enver, Askerliği kabul etmediği halde askeri mahkemede yargılanmasının ve verilen ‘çürük’ raporunun sistemin kendi çürüklüğünden kaynaklandığını söyledi.
“Biz sistemin boğazına kaçmış bir sinek gibiyiz. Şurada duruyoruz. Yutarsa midesi bulanacak. Tükürürse o tükürdüğünü temizlemek yutmak zorunda kalacak. Şimdi tükürdü. Bu bizim açımızdan anlamlı bir kazanç. Ama hala bir şey anlatabildiğimi düşünmüyorum. Bir şey anlayabileceklerini de. Mahkemelerim şu an sürüyor. Bundan sonra onların takipçisi olacağım.”
Barış için vicdani ret platformu üyeleri ise ayrıca son zamanlarda dikkat çeken kışladaki asker ölümlerine, kürt gençlerine ve çocuklarına yönelik yürütülen linç ve imha politikalarına, yürürlükteki yasaların iflas etmiş anlayışına değindi.

Sokak