Sizin bu adaletsiz düzeninizi yıkacağız asıl siz korkun!

Tekel işçileriyle dayanışmak adına eylem yaptıkları için okuldan atılan Mehmetçik lisesinde okuyan 24 arkadaşımızın yalnız olmadıklarını göstermek ve destek vermek için Kağıthane Lisesinden ve farklı liselerden gelen arkadaşlarımızla, Nurtepede bir yürüyüş ve eylem gerçekleştirdik.

Eylemde okunan metin aşağıdadır;

Bunlar kendilerine köle istiyorlar. Başkaldırmayan itaatkar köleler.
İşte bu sebepten Mehmetçik Lisesindeki arkadaşlarımızı, -TEKEL işçieriyle dayanıştılar- diye araştırdılar, soruşturdular, kovarak cezalandırdılar, belki bugünkü açıklamamızdan sonrada bizlere de benzer baskılar yapacaklar. Ama şunu bilmeliler ki, dün Mehmetçik Lisesindeki arkadaşlarımız Tekel adaletsizliğine sessiz kalmadılar, bugün de bizler Mehmetçik Lisesindeki adaletsiliğe sessiz kalmadığımız için buradayız ve yarında başkaları olacak, adaletsizlikler sürdükçe direniş de sürecek, ta ki adaletsizliğin kaynağı bu düzen yıkılana dek.

Şimdi olanları bir anımsayalım.

Tekel özelleştirilmiş ve tekelde çalışan binlerce işçi bu özelleştirmenin kerametini hakları çalınarak almışlardı. Kendilerine önerilen 4C işçiliği geleceksizlik, güvencesizlik demekti. İşçiler kendilerine sunulan 4C sömürüsünü kabul etmediler ve tekel işçilerinin direnişi başladı. Türkiye’nin birçok bölgesinden biraraya gelen tekel işçileri Ankara’da mevzilerini kazdılar. Devlet bu direnişi sonlandırmak için jopuyla, gazıyla, panzeriyle saldırdıysada ne tekel işçilerini ne de tekel işçilerinin direnişine ortak olanları yıldıramadı. Direniş devam ederken artık sadece Ankara’da değil direnişin sesi Türkiye’ nin heryerinde yapılan eylemlerle çoğalmaya başlamıştı. Diğer sektörlerdeki işçiler dayanşmayı büyütüyor herkes yapabildiği kadar Tekel işçisinin yanında olduğunu gösteriyordu. Gençler Liselerde Üniversitelerde eylemler yapıyor işçi gençlik buluşmaları gerçekleşiyordu. Bu büyüyen dayanışma bazıların korkutmaya başlamış olacak ki tutumlarını sertleştirdiler. Tekel çadırlarına süreler veriliyor tehditler ediliyordu. Sindirme çabaları ters tepip direnişe katılımlar artı. Her yerden heran direniş haberleri alınıyordu işte bunlardan biride Mehmetçik Lisesi’nde okuyan arkadaşımızdı. Tekel işçileriyle dayanışmak adına bulundukları okulda oturma eylemi yaptılar. Devlet’in tekel işçilerinin direnişini tehlikeli görüp saldırması gibi Mehmetçik Lisesi yöneticeliride direnişe ortak olan arkadaşlarımızı tehlikeli görüp hemen karşı atağa geçtiler. Arkadaşlarımızdan 24 kişiyi Disiplin Yönetmeliğinin 13C maddesine göre “Ders boykotu”, “Slogan atmak” , “Öğretmenlere karşı gelmek” gibi nedenlerle tasdiknameyle okuldan uzaklaştırdılar.

Milli Eğitim bizi tehdit edip korkutmak istiyor.
Çünkü yarının 4C kölelerini yani bizleri “Yılanın başı küçükken ezilir” misali şimdiden ezmek istiyorlar, 4C kölesi olmak istemeyenlerle, dayanışma gösteren potansiyel 4C kölelerini okuldan attılar. Bizlerede sizde böyle dayanışma gösterirseniz sizleride atarız diyorlar.
Onlara sesleniyoruz 4C ile 13C birbirine oldukça benziyorlar. Tehditlerinizden arkadaşlarımız korkmadılar bizde korkmuyoruz. Sizin bu adaletsiz düzeninizi yıkacağız asıl siz korkun!
Arkadaşlarımıza sesleniyoruz işçi arkadaşlarımızı yalnız bırakmadığınız gibi sizde yalnız değilsiniz.

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ!
KAĞITHANE LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

Sokak, Tenefüs