Vicdani Reddimi Açıklıyorum

uluslararası hukuktan kaynaklanan baskılara rağmen, Türkiye devleti vicdani retçileri tanımıyor, onların bu karşı çıkışına yıldırma ve zor kullanma politikalarıyla yanıt veriyor. 26 Haziran 2010 cumartesi günü saat 12.30’da İstanbul Harbiye Orduevi önünde vicdani reddini açıklayacak olan Şendoğan Yazıcı, “elime silah almam, savaşa katılmam” diyen 121. insan olacak.
Savaşa jet hızıyla gidenlere inat, barışa bisiklet süren bizler Şendoğan Yazıcı ile birlikte orada olacağız; tarih önünde vicdanımızla hesap verebilmek için. Savaşları durdurmak isteyen herkesi bekliyoruz”

Dünya, yüzyıllardır süren savaşlara her gün yeni birini ekleyebilecek bir potansiyeli bağrında taşıyor. Ortasında yaşadığımız coğrafya tam bir ateş çemberi… Devletler, durmaksızın akan kanla doyuramadıkları savaş baronlarına sürekli yeni canları feda ediyor.

Türkiye, otuz yıldır kardeşin kardeşi öldürdüğü bir savaşı, atılan manşetler verilen söylevlerle beslendiği, savaş tamtamlarının hiç sesini kesmediği bir ülke haline geldi. Her gün yenilenen kan ve intikam söylemi, bulaşıcı bir hastalık gibi topluma sirayet ediyor.

Savaşlara koşarak değil, jet hızıyla gidiyor devletler. Roket hızıyla karşılık veriyor onlara kandan beslenen silahlı örgütler.

Bugün Türkiye’de, vicdanının sesini dinleyen ve “öldürmeyeceğim, ölmeyeceğim, kimsenin askeri olmayacağım” diyen 120 tane vicdani retçi var. Tüm uluslararası hukuktan kaynaklanan baskılara rağmen, Türkiye devleti vicdani retçileri tanımıyor, onların bu karşı çıkışına yıldırma ve zor kullanma politikalarıyla yanıt veriyor.

26 Haziran 2010 cumartesi günü saat 12.30’da İstanbul Harbiye Orduevi önünde vicdani reddini açıklayacak olan Şendoğan Yazıcı, “elime silah almam, savaşa katılmam” diyen 121. insan olacak.

Savaşa jet hızıyla gidenlere inat, barışa bisiklet süren bizler Şendoğan Yazıcı ile birlikte orada olacağız; tarih önünde vicdanımızla hesap verebilmek için. Savaşları durdurmak isteyen herkesi bekliyoruz.

TARİH: 26 Haziran 2010 cumartesi
SAAT: 12.30
YER: Harbiye Orduevi önü

Sokak