Yunanistan’dan Anarşist Yoldaşlarla İsyanı Konuştuk

2Bugün, Taksim Meydanı’nda, Anarşist Faaliyet standında düzenlediğimiz söyleşide, Yunanistan’dan gelen anarşist yoldaşlarımızla yaşanmakta olan isyanı konuştuk.
Söyleşi Yunanistan isyanının gelişimini, nasıl örgütlendiğini konuşarak başladı. Ardından isyanın içinde birer özne olarak bulunan anarşist yoldaşlarımız, bu isyan sürecinde deneyimlediklerini bizlerle paylaştılar.
Yunanistan isyanının , şu anda bu topraklarda yaşanmakta olan isyandan daha farklı değerlendiren Yunanistan’dan gelen anarşistler, bu iki isyanın hem sosyal hem de kültürel farklılıklar taşıdığından bahsetti ve bu sebeple karşılaştırma yapmanın doğru olmayacağına vurgu yaptılar.
Yunanistan’da uzun yıllar boyunca örgütlenmiş olan anarşizmin, hayatın birçok alanında yaşam bulduğunu anlatan anarşistler, şu anda yaşanmakta olan Vio-Me Fabrikası işgalinden özyönetim deneyimlerine, doğrudan demokrasiyle karar alınan halk meclislerine kadar birçok noktada deneyim paylaşımı gerçekleştirdiler.
Yaşanmakta olan isyanla tüm iktidarla korku salındığını vurgulayan anarşist yoldaşlar, bu mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini ve bu noktada da paylaşma ve dayanışmanın en önemli unsurlar olduğuna dikkat çekerek sözlerini sonlandırdılar. Gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından ise eylem “İsyan, devrim, anarşi” sloganlarıyla sonlandırıldı.

Sokak