Zugaşi bere Kazım, va ğurasen!

Zugaşi bere Kazım, va ğurasen!
Denizin çocuğu Kazım, ölümsüzdür!

Kazım Koyuncu, ölümünün 5. yılında İstanbul’da yapılan bir eylemle anıldı. ‘Ham ğura var on’ ve ‘Ben sadece ben olmak istiyorum’ pankartları eşliğinde Mis Sokak’ta başlayan yürüyüşe katılan yüzlerce kişi attıkları ‘Katil Çernobil bu kaçıncı ölüm’ ve ‘Katil Devlet Hesap Verecek’ sloganlarıyla Kazım’ın ölümüne neden olan nükleere ve devlete öfkelerini gösterdi.

En önde Kazım Koyuncu’nun fotoğraflarının taşındığı yürüyüş boyunca tulum çalındı, Kazım’ın şarkıları hep birden söylendi. Çevredekiler de bu şarkılara katıldı. Sık sık atılan ‘Denizin çocuğu Kazım Koyuncu’ ve ‘Kazım Koyuncu Ölümsüzdür’ sloganları ve alkış sesleriyle yürüyüş sürdü.

[nggallery id=26]

Galatasasaray Meydanı’nda Kazım Koyuncu için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı, yere karanfiller bırakıldı. Burda basına yapılan açıklamada Kazım Koyuncu’nun da karşı çıktığı Otoyolların, HES’lerin hala yapılmak istendiği hatırlatılarak Kazım’ın yolunda yürüyenler olarak bunlara karşı çıkmayı sürdürecekleri vurgusu yapıldı.

Eyleme katılanlar Kazım’ın şarkılarını söyleyerek Tünel Meydanı’na dek yürüyüşlerini sürdürdü. Burda da yapılan kısa konuşmaların ve tulum eşliğinde söylenen şarkıların ardından eylem bitti.

Sokak