Dilovası’nın katili sanayi sistemi


Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde, doğum yapan annelerin sütünde yüksek dozda ağır metale rastlandı. Şirketler yıllardır yaşanan kanser vakalarındaki sorumluluklarını gizleyedursun bir de araştırmayı yapan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu hakkında soruşturulma açılmış durumda.

Lever, Polisan, DYO, İzocam ve Çolakoğlu Metalurji gibi büyük işletmelerinin bulunduğu Dilovası’nda her ay hava ölçümleri yaparak metal oranlarını tespit ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu “Dilovası bölgesinde doğan bebeklerin kakalarında ağır metal çok yüksek. Annelerin de sütlerinde ağır metalin yüksek olduğunu izlemeye başladık. Dilovalılar cehennemde yaşıyorlar. Dilovası’ndaki anne ve bebekler cehennemin kurbanları. Vücutlarında kadmiyum, alüminyum gibi metaller var. Bunlar insan vücudunda doğal olarak bulunan metaller değildir” dedi.

Daha önce Dilovası’nda sanayi atıklarına ve çöpleşmeye karşı EKOSDER’in girişimleriyle bir eylem yapılmış, bu eyleme katılan Anarşist Blok ‘Dilovası’nın katili sanayi sistemi’ pankartını açmak isterken polisin komplosuyla linç tehlikesi yaşamıştı. Bugün hala kanser olaylarının artarak sürmesi ve yapılan araştırmada da açıkça görüldüğü gibi bu ölümlerden şirketlerin sorumlu olduğu gerçeğini gözler önüne sermesi ‘Dilovası’nın katili sanayi sistemi’ tesbitinin geçerliliğini gösteriyor.

Toprak