Suruç | Karar Sizin Kavga Bizim!

Suruç | Karar Sizin Kavga Bizim!

20 Temmuz 2015’te devlet ve IŞİD işbirliği ile gerçekleşen katliamda 33 anarşist ve sosyalist yaşamını yitirdi. Dün Urfa’da görülen Suruç Katliamı davası, devlet tarafından kapatıldı. 33 devrimcinin yaşamını yitirdiği katliamda, bir IŞİD’liye müebbet hapis cezası verilerek katliamın üstü örtülmeye çalışıldı. 

Bugün İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Suruç Katliamı davasının kapatılması üzerine Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştirilen eylemdeydik. “Karar Sizin Kavga Bizim” diyerek katıldığımız eylemde Suruç Katliamı’nın mahkeme kararıyla üzerinin örtülemeyeceğini dile getirdik. “Suruç için Adalet Herkes için Adalet”, “Suruç’un Hesabı Sorulacak”, “Suruç’un Kavgası Adalet Kavgası”, “Unutmak Yok Affetmek Yok” sloganlarının atıldığı eylem, okunan basın açıklamasının ardından sonlandırıldı. 

Bizler biliyoruz ki Suruç’un kavgası adalet kavgasıdır ve bu adalet kavgası 6 yıldır devletin mahkemelerinde değil sokaklarda verilmektedir. Bu kavgayı sürdürmeye devam ediyoruz. Unutmuyoruz, affetmiyoruz!