Gençlik

Dünyayı Tersine Çevirmek için 1 Mayıs’ta Taksim’e

admin

Nisan 19th, 2014

0 Comments

mayiscagri
Geçtiğimiz yıl boyunca 1235* işçi, patronların daha fazla kar hırsı yüzünden yaşamını yitirmişti. Geçtiğimiz yıl devlet, 1 Mayıslara açtığı Taksim Meydanı’nı yasaklamış ve onlarca kişiyi yaralanmıştı. Yaralananlardan biri de, direnişteki Heytekstil işçisinin çocuğu Dilan’dı. Geçtiğimiz yıl, birçok taşeron patron, işçilerin maaşlarını geç ödemişti; keyfine göre işçileri işten atmış, tazminatlarını dahi vermemişti. Geçtiğimiz yıl, devlet basın açıklamalarına bile izin vermediği Taksim Meydanı’nda polisinin gaz fişeği ile vurduğu Dilan’ın babasına ve diğer Heytekstil işçilerine coplarla ve TOMAlarla saldırmıştı. Geçtiğimiz yıl, üniversite sınavları sonrasında, sınava başvuran 2 milyon gençten açık öğretim fakültelerine dahi yerleşemeyen 1 milyon 100 bin kişinin büyük bir çoğunluğu, hizmet sektörü başta olmak üzere birçok yerde asgari ücretle çalışmaya başladı. Geçtiğimiz yıl üniversiteye giren birçok genç, üniversite içerisinde polis ve ÖGB tarafından saldırıya uğradı, afiş astığı için soruşturmalara maruz kaldı. Geçtiğimiz yıl Koçlar, Sabancılar, Zorlular, Ülkerler, Çalıklar bu sömürü düzeninde yolsuzluklarla, hırsızlıklarla, taşeron şirketleriyle işçileri, ezilenleri sömürerek paralarına para katarken; milyonlarca işçinin aldığı asgari ücrete yüzde 4.4 yani 36 TL zam yapıldı. Geçtiğimiz yıl devlet, polisiyle Ahmet’i, Ethem’i, Ali İsmail’i, Mehmet’i, Hasan Ferit’i, Abdullah’ı, Medeni’yi, Berkin’i öldürürdüler. Geçtiğimiz yıl Bilan Erdoğan ve birçok bakan çocuğu milyonlarca liralık yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlığı kendi mahkemelerinde örttüler, akladılar.

Geçtiğimiz yıl patronlar, kapitalistler, kendi sömürü düzenlerinde milyonlarca insanı sömürdüler, milyonlarca gençin yaşamlarını çaldılar. Hatta birçok genci polisleriyle öldürdüler.

İster meydanları yasaklasınlar, ister sokakları kapatsınlar. Patronundan taşeronuna, asgari ücretinden villalarına, gökdelenlerinden yeraltı atölyelerine, başkanından bakanına, polisinden ÖGBsine… Bizler bu dünyayı tersine çevireceğiz.

1 Mayıs’ta Dünyayı Tersine Çevirmek İçin Taksim’e!

Anarşist Gençlik
www.anarsistgenclik.org

(*Belirlenebilen sayıdır, iş saatleri içerisinde çalışırken yaşamını yitiren, ama patronlar tarafından ölüm kaydı başka şekilde gösterilen birçok iş cinayeti vardır.)

Comments are closed.