Behçet Kemal Çağlar Lisesi’ndeki Paylaşma Masası Büyüyor

Boykotun 2. gününde ilk tenefüs hazırlanan sandviçler dağıtıldı.Hazırlanan sandviçler tüm okula yetti çünkü 2. günde bütün okul boykota hazır hale gelmişti.2. gün boykotun başarısı arttı.Bir çok sınıfa kantinden tek bir ürün bile girmedi.Sınıflarda öğrenciler evlerine hazırladıkları yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaştılar.Bir kaç sınıfta öğrenciler su ihtiyaçlarını karşılamak için damacanayla su getirdiler.

Boykotun başarıyla büyümesine karşın idarenin baskıcı tutumu artarak devam etmekte.Boykotu dillendirip sürecin taşıyıcılığını yapan öğrenciler disiplin cezalarıyla tehdit ediliyor.Öğretmenlerin geneli ise öğrencilerin kantinlerdeki fahiş fiyatlara tepkisini desteklediklerini, idareden çekinmeden dillendirmekteler.

Öğrenciler boyktu bütün gönülleriyle sahiplendiler, kendi yaptıklarını arkadaşlarıyla paylaşmanın verdiği mutluluğu tattılar. Kantin fiyatlarını değiştirmeyi değil; parası olmayanın aç kaldığı, herkesin kendi midesini ve cebini  düşündüğü tüketim kültürünü değiştirmeyi hedefleyen Behçet Kemal’deki boykot, başarısını arttırarak devam ediyor ve devam edecek.