1 Mayıs’ta Direnenler İçin Yaşam Nöbeti

2

1 Mayıs İşçi Mücadele ve Dayanışma gününde Wali’nin Taksim’de miting’e izin vermemesi üzerine polisin saldırısı sonucu yaralananlar için hastane önünde yaşam nöbeti tutuldu.

Polisin saldırısı sonucunda biber gazı fişeği ile başından ağır yaralanan Dilan Alp ve Meral Dönmez’in tedavi gördüğü Bahçelievler Medical Park Hastanesi önünde 2 saatlik yaşam nöbeti tutuldu.

İnternet üzerinden yapılan çağrılar sonucu gerçekleşen etkinlikte, “1 Mayıs’ta direnenler için yaşam nöbetindeyiz” pankartı açıldı. Sessiz olarak oturma eylemi yapan yüzü aşkın kişi, Dilan Alp ve Meral Dönmez için birer mesaj kaleme aldı. Lise Anarşist Faaliyet olarak bizlerde Dilan ve Meral arkadaşlara mesajlarımızı yazarak ilettik.

Eylemde basın açıklaması yapan Deniz Özgür, Dilan Alp ve Meral Dönmez’in yanı sıra, Zafer Yolcu, Serdal Gül, Fehmi Oran Meşe, İbrahim Akal’ın da biber gazı fişeği sonucu ağır yaralandıklarını belirtti. “1 Mayıs günü Taksim’deki inşaat sahasını bahane gösterenlerin iki gündür Taksim’de her türlü yürüyüşü yasaklamaları, aslında Taksim’in sadece inşaat nedeni ile engellenmediğini, aksine bunun politik bir durum olduğunu açıkça ortaya koymaktadır” diyen Özgür, devlet terörünün hala devam ettiğini ifade etti.

Açıklamanın ardından ise Dilan Alp’in babası Hey Tekstil direnişçisi Ali Ekber Alp ve Meral Dönmez’in babası Mehmet Dönmez birer konuşma yaparak, destek veren herkese teşekkür etti.

1

3