İsmail Erez’de Düşüncelerimizi Paylaşmakta Korkutuyor

Bayrampaşa İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi’nde bildiri dağıtan Lise Anarşist Faaliyet’lilere polis saldırdı. 3 Arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı.

Geçen sene kantini boykot ederek paylaşma masası kuran liselilere müdahale eden polis okul içerisine girerek paylaşma masasındaki zeytine, peynire, ekmeğe suç unsuru diyerek el koymuştu. Şimdi ise düşüncelerini, fikirlerini yazarak paylaşan Lise Anarşist Faaliyet’lilere polis saldırarak, gözaltına aldı.

Sabah erken saatte okul giriş kapısı önünde, “Liseliler! Şimdi İsyan Zamanı” konulu bildiriyi dağıtan LAF’lılara sivil polisler saldırarak dağıtılan bildirilere el koymaya çalıştı. Bildiri dağıtmaya devam eden LAF’lılar “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Eğitim Yalanlarınıza Kanmıyoruz” dediler.

Bizlerde biliyoruz ki paylaşma masalarında, birlikteliğimizden korkan okul idaresi, şimdide düşüncelerimizden korkuyor. Okullara yerleştirdikleri kameralarla, disiplin cezalarıyla, otoriteleriyle liselileri sindirmek, baskı altına almak istiyorlar. Ama bizler ne paylaşmaktan vazgeçeceğiz nede düşüncelerimizi söylemekten vazgeçeceğiz. Okul idaresinin otoritesine itaat etmeyeceğiz.

Dağıtılan Bildiri;

Eğitim yalanlarınıza kanmıyoruz
Bizleri yalan bilgilerinizle saçmalıklar sistemine sokmaya çalışıyorsunuz. Yaşamlarımızın hiçbir yerinde, bize fayda sağlamayacak yalan bilgileri yalnızca bir eleme sınavı için, kafamıza dolduruyorsunuz. Bizler sizin yalanlarınıza kanıp yaşamlarımızı sizlerin istediği gibi şekillendirmeyeceğiz.

Baskılara yılmıyoruz
Okulların her köşesine yerleştirdikleri “güvenlik kameralarıyla” neyin güvenliğini sağlamaya çalışıyorlar? Bizi bizden mi koruyorlar yoksa kendilerini mi bizden koruyorlar? Kameralarıyla kendilerine tehdit olarak gördükleri her olayı, her davranışı ve aslında her birimizi baskı altında tutmak istiyorlar. Adaletsizliklere lafını söylemekten korkmayan, paylaşma masalarını kurmaktan vazgeçmeyen, özgürlük düşlerini haykıran biz liselileri, kameralarıyla, eli sopalı hocalarıyla ve disiplin cezalarıyla baskı altına almaya çalışıyorlar. Bunu yapamadıklarında ise biber gazlı ve coplu polislerini okul içine sokacak kadar bizlerden korkuyorlar.

Otoritenize İtaat Etmiyoruz!
Sınavlarınıza öfkeleniyoruz, öfkemizle adaletsizlikleri kabullenmiyoruz. Okul idaresiyle, öğretmenlerle, polislerle bizleri sindirmek isteyeceksiniz. Sinmeyeceğiz! Henüz her şey bitmemişken, içimizdeki ruh ölmemişken, yaşanacak çok şey varken, tüm otoritelere isyanımızı haykıracağız.

Şimdi İsyan Zamanı!