Yoldaş Direniyor, Mücadele Sürüyor !

16 yaşında Yunanistan polisi tarafından katledilen kardeşimiz Alexis’in katledilmesinin üzerinden 6 yıl geçti. Bu topraklarda Berkin, Ceylan, Uğur ve nice kardeşimiz de katledildi. Katil devlet ve katil polisler kardeşlerimizi katlediliyor. Yine aynı devlet anarşist yoldaşımız Nikos Romanos’u tutsak ediyor. Tutsak ederek mücadeleden yıldırmayı istiyorlar. Yılmayacağız! Romanos’un açlık grevinin 26. gününde sokaklardaydık, yürüyüşümüze polis saldırsa da karşılığını aldı. Çünkü yılmayacağız, unutmayacağız, affetmeyeceğiz!

Devrimci Yürekler, Yıkılacak Hücreler !

Yaşasın Özgürlük, Yaşasın Anarşizm !

 

Nikos Romanos’la dayanışma için Devrimci Anarşist Faaliyet’in örgütlediği eylemde okunan basın metni;

Bugün, Yunanistan devleti tarafından 6 yıl önce katledilen anarşist yoldaşımız Alexis için, aynı devletin tecridine karşı 26 gündür açlık greviyle direnen anarşist Nikos Romanos için sokaklardaydık.

Bugün yaşadığımız topraklarda, Yunanistan’da, Kürdistan’da Meksika’da, Ferguson’da, birçok yerde direnirken katledilen tüm kardeşlerimiz için sokaklardaydık.

Bugün Uğur için Ceylan için Berkin için, Ali İsmail için, Ethem için, Medeni için, Arin için, Paramaz için, Kader için sokaklardaydık.

Devletler, dünyanın dört bir yanında özgürlükleri için mücadele eden kardeşlerimizi katlederken, bizleri yoksullaştırarak öldürür. Bizler, devrimci anarşistler, bugün , patronlara, şirketlere, devletlere olan öfkemizle doldurduk sokakları. Katil polisler yolumuzu kesse de, bizlere copuyla, gazıyla, gaz mermileriyle saldırsa da öfkemizi dindiremediler. İsyanımız sloganlara dönüşüp sokaklarda yankılanırken, kara bayraklarımızla direndik katillerin tüm baskılarına.

Şimdi, özgürlüğe olan bu tutku giderek büyüyor; katledilenlerin öfkesi, yüreklerdeki isyan ateşini daha da harlıyor.