Patronlar Boykot Çağrısına Tahammül Edemedi!

94 gündür direnişte olan Ontex işçileri ve taşeron PTT işçileri, Ontex patronlarının sahibi olduğu Burger King önünde polislerin ve güvenliklerin tehditkar tutumuna karşı kararlı duruşlarını sergilemeyi sürdürdü ve saldıran sivil polis ve patronları geri püskürttü.

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve Ontex fabrikasının önünde 94 gündür sendika ağaları ve patronlara karşı direnen Ontex işçileri, her Cumartesi olduğu gibi bu hafta da Galatasaray Meydanı’ndan Taksim Burger King’in önüne yürüdü.

Burger King kapısı önündeki oturma eylemi esnasında Burger King patronunun Ontex işçilerini işten çıkarttığı ve patronların mücadele eden işçilere karşı tutumu teşhir edildi. Ontex, Canbebe, Helen Harper ürünleri ve aynı patronların sahibi olduğu Burger King şirketine boykot çağrısı yapıldı.

Boykot çağrısı ve kapı önünde oturma eylemine tahammül edemeyen patronlar, sivil polislerle birlikte eylemdeki işçilere hakaret ve tehditler savurarak taciz etti. Bu saldırgan tutuma karşı işçiler, patronları ve sivil polisleri geri püskürttü.

Yaşanan arbede esnasında kaçışan sivil polisler ve kepenk kapatan Burger King yöneticileri hakaretler savurarak coplarla işçilere saldıran Çevik Kuvvet’in arkasına saklandı.

Arbede sonrası Galatasaray’da bulunan diğer Burger King mağazası önüne geri yürünerek, burada da polis ve patronların tutumu teşhir edildi ve boykot çağrıları tekrarlandı.

İşçilerin birliği, sermayeyi yenecek!

Canbebe, Helen Harper, Burger King’e boykot!

Direne direne kazanacağız!

İşçiler birleşin, sermayeyi alt edin!

Fabrika, Sokak